Mbappe annetas kogu MM-finaalturniiril teenitud raha heategevuseks (2)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Kylian Mbappe tegi jalgpalli MMil suurepärase esituse ning näitas vaid 19-aastasena, et kuulub täielikult maailma tippu. Lisaks suurepärasele jalgpallioskusele on Mbappe ka ülimalt suure südamega noormängija.

Mbappe otsustas, et annetab kogu oma MMi jooksul teenitud raha heategevuseks Prantsusmaa asutusele, kelle eesmärk on aidata liikumispuudega lastel sportida. Lisaks aitab antud asutus ka neid lapsi, kes on haiglaravil ning vajavad haiguse või vigastuse tõttu erilist kehalist aktiivsust.

Mbappe annetab heategevuseks üle 400 000 euro. Mbappe poolt toetatava asutuse pealik Sebastien Ruffin lausus Yahoo Spordile: «Mbappe on suurepärane mängija ning veel suurepärasem inimene. Ta saab väga hästi lastega läbi, oskab nendega suhelda ja neid motiveerida. Mulle vahel tundub, et Mbappe naudib lastega mängimist rohkem, kui lapsed ise neid mänge naudivad.»

Mbappe lõi MM finaalturniiri jooksul neli väravat, kusjuures finaalis löödud värav tegi temast teise alla 20-aastase mängija, kes finaalis värava suutnud lüüa on. Siiani oli ainukesena sellise vägiteoga hakkama saanud Brasiilia legend Pele. Lisaks kõigele nimetati ta ka MMi parimaks noormängijaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles