Leoki abikaasa: Tanel oli kogu aeg teadvusel, kuid valud on tugevad

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Billy MacKenzie maandub Tanel Leokile selga.
Billy MacKenzie maandub Tanel Leokile selga. Foto: Youtube


Inglismaal Winchesteris toimunud motokrossi MM-etapil juhtus Eesti parima krossimehe Tanel Leokiga raske avarii, kui konkurent Billy MacKenzie talle teises sõidus tsikliga otsa hüppas.



MacKenzie üritas hüppel eestlasest n-ö teisel korrusel üle hüpata, kuid tema hüpe läks väga pikaks ja kõrgeks ning ta maandus Leokile otsa. Videopildi põhjal oli siiski üsna raske täpselt kindlaks teha, kas konkurendi masin tabas kohe eestlase selga või sai kõigepealt pihta tsikkel.

Avarii järel võistlus peatati ja mõlemad mehed viidi haiglasse. «Jalgu ta tunneb, kui midagi muud pole, siis kõva põrutus on kindlasti,» sõnas abikaasa juures haiglas olnud Karoliina Leok. «Ta oli kogu aeg teadvusel, kuid valud on tugevad.»

«Midagi väga hullu ega tõsist ei ole. Pooleks ta ei ole,» lisas Tanel Leoki isa Arvo Leok.
Pärast kahe mehe kokkupõrget sõit küll katkestati, kuid pool tundi hiljem võistlusega jätkati. Loomulikult kumbagi õnnetuses osalenud meest enam stardis ei olnud.
Kuigi õnnetus nägi küllaltki hirmus välja, kinnitas Leoki pressiesindaja Margus Kiiver, et asi paistis välja hullem, kui tegelikult oli.

«Võistluspaigast viidi Tanel Leok kohalikku haiglasse, kus tehti kiirelt röntgen. Õnneks ütleb esmane diagnoos, et luumurde pole, küll on seljal MacKenzie tsikli tagaratta tekitatud tugev marrastus ja põrutada sai nii selg kui puus. Vaatepilt oli hirmutavam kui tegelikkus,» täpsustas ta.

«Tanel lubati juba õhtul haiglast välja ning järgnevalt vaatab ta üle tema Belgia arst ning siis selgub, kas ja kui pikk on võistluspaus. Praegu hoitakse teda ning tal endal liigutada väga ei lubata.»
Kui Suurbritannia etapi teine sõit lõppes Tanel Leoki jaoks kurvalt, siis esimeses sõidus näitas eestlane head kiirust ja saavutas 4. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles