Hyundai rallimees: minust sai kaardilugeja tänu Michael Parkile

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Seb Marshall.
Ott Tänak ja Seb Marshall. Foto: Karli Saul

«Arvatavasti oleks Michael Park väga uhke olnud, et Eestis nii kõval tasemel rallisid sõidetakse,» arutleb Hyundai WRC kaardilugeja Sebastian Marshall. 13 aastat tagasi Walesi rallil hukkunud kaardilugeja mälestus elab rallimaailmas siiani.

«Michael rääkis ju omal ajal, et ta on kindlasti Eesti kõige tuntum britt. Ta oli selle üle nii uhke,» meenutab raadiohääl Becs Williams. «Rallimaailm tunneb temast väga puudust. Beef (See oli Parki hüüdnimi – toim) oli ikka uskumatult sõbralik, vahva, kirglik mees! Kidakeelse Markko Märtini kõrval paistis ta ikka väga silma, sest ta oli nii mahlaka sõnavaraga,» ütleb ta.

Äsja Rally Estonial võistelnud Hayden Paddoni kaardilugeja Marshall sõnab, et Park on eeskuju paljudele Suurbritannia kaardilugejatele.

«Ma pole Beefi tegelikult kunagi kohanud, aga ta on minu eeskuju ja põhjus, miks ma üldse rallit sõidan,» räägib ta. «Vaatasin talle alati alt üles ning mul on hea meel, et teen praegugi koostööd inimestega, kes teda tundsid. Olen kuulnud temast palju lugusid, näiteks kuidas ta vahel sõitjaid just naljadega rahustas. Olen võtnud ise ka seesuguse lähenemisviisi, et kui midagi ikka väga halvasti läheb, siis saab sellest hea huumoriga üle.»

Marshalli alahuul hakkab Parkist rääkides võbisema. «Ta tegi oma tööd professionaalselt, aga samal ajal oskas seda nautida ja viimast võtta. Vahepeal mõtlen isegi, et ma teen ju tööd, aga ma ei tohiks seda nii tõsiselt võtta. Ta oskas võidusõitu nautida ja suhelda. Ta on parim eeskuju!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles