Djokovic väljus mentaalsest keerisest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic embab karjääri neljandat Wimbledoni võidutrofeed. Lapsena meeldis talle neid ise erinevatest materjalidest meisterdada. 
Novak Djokovic embab karjääri neljandat Wimbledoni võidutrofeed. Lapsena meeldis talle neid ise erinevatest materjalidest meisterdada. Foto: NEIL HALL/AFP

«Ma poleks saanud paremat kohta comeback'iks valida,» ütles serblane Novak Djokovic pärast karjääri neljandat Wimbledoni triumfi, millega ta lõpetas enam kui aastapikkuse võidupõua.

Eelmisel aastal vigastuse tõttu Wimbledonis turniiri pooleli jätnud Djokovic naasis suurde tennisesse tänavu Austraalia lahtistel, ent tegi seda läbi valu. Tema parema käe küünarliiges polnud veel vigastusest täielikult taastunud ning ta vajas veel ühte väiksemat operatsiooni.

Pärast operatsiooni tundis Djokovic end hästi. Ta paranes kiirelt, võib-olla isegi liiga kiirelt. «Ma tahtsin liiga kiiresti uuesti tennist mängida. Ma ei olnud tegelikult võistlemiseks üldse valmis,» tunnistas ta.

Seda näitasid ka tema tulemused. Austraalia lahtiste järel kaotas ta kohe mängud Indian Wellsil ning Miami Openil.

Ka pärast Prantsusmaa lahtiseid, kus serblane langes välja neljandas ringis, polnud ta kindel, kas suudab üldse kõige kõrgemasse tippu naasta. «Samal ajal üks osa minust uskus seda. Ma usun oma võimesse. Iga kord, kui ma turniiridele tulen, tahan uskuda, et mul on võimalus võita.»

Pühapäeval lõppenud Wimbledoni turniiril sai usk reaalsuseks. Ta seljatas järjepanu seitse vastast, finaalis 6:2, 6:2, 7:6 (3) Kevin Andersoni. See oli tema karjääri 13. suure slämmi tiitel, ent asjaolusid arvestades üks magusamaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles