Kaheksa JAK-42 lennukit kõrvaldati lennupargist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JAK-42 tüüpi lennuk.
JAK-42 tüüpi lennuk. Foto: SCANPIX

Kolmapäevase lennuõnnetuse tõttu kõiki JAK-42 tüüpi lennukeid kontrollivad Vene transpordivõimud ei andnud kaheksale õhusõidukile lennuluba.

Sama tüüpi lennukil hukkusid kolmapäeval Jaroslavli lähedal hooaja esimesele matšile Minskisse suundunud Lokomotiivi hokimeeskonna mängijad ning ametnikud. Surma sai 43 inimest, lennuõnnetusest pääses eluga kaks inimest.

Lennukatastroofi järel teatas Venemaa transpordiminister Igor Levitin, et selle nädala jooksul kontrollitakse kõiki seda tüüpi lennukeid. Venemaa transpordi järelevalve Rostransnadzor teatas eile, et keelustas kaheksa JAK-42 tüüpi reisilennuki lennud, vahendas RIA Novosti.

Neist viis olid lennufirma Jak-Servis lennukid. Viimasele kuulus ka kolmapäeval vahetult pärast õhkutõusmist alla kukkunud õhusõiduk. Kolmest lennukist peab loobuma ka lennufirma Groznõi Avia.

JAK-42 tüüpi lennukeid kasutavad 16 Vene lennundusettevõtet. Kokku oli seda tüüpi lennukeid enne kontrolli kasutusel 57.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles