14. Tartu rattamaratoni lastesõitudel oli rekordarv osalejaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastesõitude start.
Lastesõitude start. Foto: Kaimo Puniste

Täna peeti Tartus 14. Tartu rattamaratoni lastesõidud, mis tõid sportima rekordilised 2289 noort.

Elevust lisas üritusele profirattur Rein Taaramäe, kes andis sõitudele stardipaugud, jagas loosiauhindadena välja Cofidise võistlusvarustust ning rõõmustas kõiki soovijaid autogrammiga.

«Tänane päev on olnud väga tore,»  ütles Rein Taaramäe ning lisas, et alati on põnev inimestega näost-näkku suhelda, tere öelda ja küsimustele vastata. Väikestel spordisõpradel soovitab ta aga treenimist mitte liiga tõsiselt võtta: «Tehke trenni pigem mängeldes ja nautige liikumist. Küll kunagi, kui suureks kasvate ja juba tõsisemalt sporti teete, jõuate ka
tõsised olla.»

Mõnusas sügisilmas peetud sõit kulges rõõmsas meeleolus. «Natuke oli sõit raske ka, aga mitte eriti ,» rääkis 6-aastane Tavid-Markus, kes on rattamaratoni lastesõitudel juba staažikas tegija.

Pärast sõite jagati traditsiooniliselt loosiauhindu, sel korral muuhulgas ka Rein Taaramäe poolt välja pandud 10 Cofidise võistlusvarustust. Rattur andis lisaauhinnana ära ka oma seljas oleva võistlussärgi, kui nägi, et üks väike spordisõber muutus eriti kurvaks pärast seda, kui oli selgunud, et temale loosiõnn täna ei naeratanud.

Kõige väiksemaid, kuni 8-aastaseid rattaspordihuvilisi kogunes täna TILLUsõidu starti 1557. 8-aastaseid ja vanemaid osales MINImaratonil 732.Traditsiooniliselt lasteüritustel võitjaid ei selgitatud. Kõiki lõpetajaid ootasid finišis diplom ja medal, kosutust pakkusid ka limonaad, jogurtijook ning jäätis.

Rattamaratoni lastesõidud alustasid 1998.aastal 128 osalejaga. Kümne aasta pärast, ehk 2008.aastal oli osalejate arv kümnekordistunud – rajal oli pea 1200 last. Läbi aegade on osalejate arvu lõikes olnud populaarseim TILLUsõit, talle järgneb MINImaraton auväärsel teisel kohal.

Tartu Rattamaratoni lastesõidud lõpetavad ka selleaastase Tartu Mini Nelikürituse. Sarja kuuluvad lisaks tänasele ka veebruarikuise suusamaratoni ning maikuiste jooksumaratoni ning rattaralli lastesõidud.
2011 laste nelikürituse lõpetamine toimub 1.oktoobril Lõunakeskuses.

SEB 14. Tartu Rattamaraton sõidetakse Lõuna-Eesti maastikuradadel homme, rattureid ootavad 89 km ja 40 km pikkune maratonirada. Pikemal distantsil selgitatakse muuhulgas välja ka Eesti meistrid maastikurattamaratonis.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles