Mercedese pealik tunnistas, et meeskond ei esine oma võimete kohaselt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff
Toto Wolff Foto: EIBNER/Florian_Schust / imago/Eibner

Mercedese võistkonna pealik Toto Wolff kinnitas, et hooaja esimeses pooles on meeskond teinud liialt palju vigu ja pole sõitnud oma võimete kohaselt.

Enne Saksamaa GP-d, mis leiab aset tuleval nädalavahetusel, on Mercedese sõitja Lewis Hamilton hoidmas MM-sarja üldarvestuses teist kohta, kaotades Ferrari meeskonnas sõitvale Sabastian Vettelile kaheksa punktiga. Wolff usub, et ilma vigadeta oleks Hamilton sarja kindlalt juhtimas.

«Me oleme hooaja jooksul loovutanud liiga palju punkte. Viimase kolme etapi jooksul oleme punkte kaotanud tänu meie meeskonna omadele vigadele,» vahendab BBC Wolffi sõnu.

Kui 24. juunil peetud Prantsusmaa GP suutis Hamilton võita, siis järgmisel etapil Austrias tabas Mercedest täielik krahh – nii Hamilton kui ka meeskonna teine sõitja Valtteri Bottas pidid tehnilistel põhjustel sõidu pooleli jätma. Viimasel etapil Silverstone'is startis Hamilton küll esimeselt positsioonilt, kuid andis kohe stardiga kõvasti kohti ära ning seejärel langes tänu kokkupõrkele viimaste sekka. Tugeva sõiduga tõusis britt siiski lõpuks teisele kohale.

«Tegelikult teenisime korralikult punkte, mõlemad meie sõitjad näitasid suurepärast sõitu ja meie auto on olnud tõeliselt kiire. Lihtsalt me ei suutnud koguda maksimaalselt punkte, kuigi meil olid selle jaoks omad võimalused. Ootame teist poolt sellest hooajast väga. Oleme näljased heade tulemuste järgi ja meie ambitsioonid on vägagi kõrged,» rääkis Wolff.

Saksamaal toimuvaks etapiks lubas Mercedese meeskond üritada arendada nende vormeli paremat minekut stardist, kuna viimastel etappidel on suutnud Ferrari neid pidevalt stardisaginas edestada.

Nädalavahetuseks lubatakse pea 30 kraadi sooja, mille põhjal eeldatakse, et Ferraril on Saksamaal pisike eelis, kuna kasutusele lähevad kõige pehmema seguga rehvid. Nendega on Ferrarid suutnud näidata veidike paremat minekut, kui Mercedesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles