Flora tehtud vigade parandusest Hapoeli vastu jäi väheks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora ja Iisraeli klubi Hapoel Be'er Sheva kohtumine Meistrite liigas.
Flora ja Iisraeli klubi Hapoel Be'er Sheva kohtumine Meistrite liigas. Foto: Tairo Lutter

Pärast möödunud nädala kindlat 1:4 allajäämist UEFA Meistrite liiga esimese eelringi avamängus Iisraeli klubi Hapoel Beer-Shevale, oli vaja täna teha vigade parandus ning saavutada suureskooriline võit. Minimaalne parandus küll tehti, kuid sellest jäi ilmselgelt edasipääsu tagamiseks väheks.

Flora meeskonna peatreenerid Jürgen Henn ja Arno Pijpers olid juba enne mängu kindlad, et lihtsalt midagi ei tule, kuid lootsid siiski, et Flora suudab Iisraeli viiekordsele meisterklubile hambaid näidata. Flora mängija Gert Kams uskus samuti, et sealsetes kuumades oludes on Floral füüsiliselt raske hakkama saada.

Nii nagu arvati, kujuneski mäng tõeliselt keeruliseks. Flora suutis viigiseisu hoida vaid 15 minutit, kui Hen Ezra Hapoeli 1:0 mängu juhtima viis. Juba 27. minutil suutis Iisraeli klubi taas Flora kaitseliini lahti harutada ning nii mindi poolajale vastu Hapoeli 2:0 juhtimisel.

Teine poolaeg algas niigi keerulises seisus olnud Flora jaoks veelgi halvemini. Teist poolaega oli mängitud vaevalt kolm minutit, kui Maor Melikson viis Iisraeli meeskonna 3:0 juhtima. Sellel hetkel tähendas see seda, et Flora oli jäänud kahe mängu kokkuvõttes kaotusseisu 1:7 ja igasugused lootused edasi pääseda olid kadunud.

Siiski ei lahkunud Flora meeskond Iisraelist päris tühjade pihkudega. Nimelt suutsid Flora ründajad üle mängida ka Iisraeli meeskonna kaitseliini ning 86. minutil lõi Rauno Alliku ühe värava tagasi ning nii lõppes korduskohtumine seisuga 1:3 Flora poolt vaadatuna. Kokkuvõttes kaotati Hapoelile skooriga 2:7.

Meistrite liigas avaringi kaotades oli varem meeskonna eurohooaeg lõppenud, kuid sellel hooajal tuli kasutusse uus süsteem, mis tagab Florale koha Euroopa liiga teises eelringis. Seal tuleb neile aga vastu vähemalt sama kõva vastane Nikosia APOEL. Küprose klubi jäi üllatuslikult seisuga 2:3 alla Leedu meeskonnale Marijampole Suduva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles