Olümpiakomitee hakkab uurima võimalikku kuldmedalite ostmist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge jagamas seletusi seoses Aserbaidžaani väidetava medalite ostmisega.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge jagamas seletusi seoses Aserbaidžaani väidetava medalite ostmisega. Foto: SCANPIX

BBC avaldas, et Aserbaidžaan on teinud mitmete miljonite USA dollarite ulatuses makseid Rahvusvahelisele Poksiliidule, et järgmise aasta Londoni olümpiamängudelt teeniks Aserbaidžaan poksis kaks kuldmedalit.

Loomulikult lükkasid kõik asjaosalised sellised süüdistused ümber, kuid Rahvusvaheline Olümpiakomitee on otsustanud süüdistusi uurida, kirjutab Eurosport.

«Rahvusvaheline Olümpiakomitee võtab kõiki selliseid süüdistusi väga tõsiselt. Tahame, et BBC teeks kõik oma tõendid kättesaadavaks ka meile ja meie eetikakomisjonile, mis siis teeb otsuse, kuidas asjaga edasi minna,» sõnas Rahvusvahelise Olümpiakomitee kommunikatsioonidirektor Mark Adams.

Samas pole see esimene sarnane skandaal seoses poksiga. 2004. aasta Ateena olümpiamängude poksivõistlusel oli tõsiseid kahtlusi seoses punktide jagamise ja kohtunike valimisega. Toona külmutas ROK rohkem kui miljon USA dollarit AIBA (Rahvusvaheline Amatöörpoksi Liit) vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles