MM-tiitli võitnud Eesti kaheksapaat laguneb ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaheksapaat.
Eesti kaheksapaat. Foto: Rein Kilk

«Saime viimase stipendiumi ja ei tea, mis edasi saab. Paljud mehed lõpetavad ilmselt ära,» tõdes 2007. aastal U23 maailmameistriks tulnud kaheksapaadi kunagine eessõudja Andrus Sabiin.



Plovdivi EMil 7. kohaga lõpetanud paatkond sai tänavuse hooajani EOK-lt iga kuu 5000 krooni kuus, lisaks oli ette nähtud 12 500 krooni ettevalmistusraha. Edaspidi jäävad sõudjad aga EOK toetuseta, sest stipendiumi saamiseks vastavate tulemusteni pole jõutud. «Kui just mingit suurt sponsorit ei leita, siis peame tööle minema. Aga töö kõrvalt tipptasemel sõudmist ei tee,» nentis Sabiin.

Eesti Sõudeliidu peatreener Jaan Tults tõdes, et kaheksapaadist ei kasvanud tipptasemel sõudmispõlvkonda. «Nii tänavusel kui ka mullusel EMil olid mehed viimased. See näitab, et kui läheb tugevaks andmiseks, siis pole piisavalt kõva taset,» nentis ta.

Rein Kilk aga tõdes, et vara on projekti maha kanda. Tema sõnul otsitakse siiski võimalusi, et samad mehed saaksid karjääri jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles