Triatloni Euroopa meistrivõistlused toovad kaasa hulga liiklusmuudatusi

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatleedid võidu ujumas.
Triatleedid võidu ujumas. Foto: Kristjan Teedema

Täna stardipaugu saanud triatloni Euroopa meistrivõistlustele on oodata tuhatkond sportlast neljakümnest riigist. Neli päeva kestvate võistluste tõttu on liiklus häiritud nii Emajõel kui ka südalinnas.

Ürituste korraldaja Ago Arro sõnul on lisaks triatleetidele välisriikidest tulemas iga võistleja kohta umbes kolm tugimeeskonna liiget treeneritest meedikuteni. «Kokku tuleb 1800-2000 inimest nädalaks Tartusse elama. Paneme tõsiselt proovile Tartu majutuse.»

Esimene start oli juba täna hommikul kell 10. Võistlustulle lähevad eliitklassi paratriatleedid. Paratriatloni ujumisdistants on 750 meetrit, rattadistants 20 kilomeetrit ning jooksudistants viis kilomeetrit.

Homme pistavad rinda juunioride klassi mehed ja naised ning eliitklassi mehed ja naised.

Laupäeval on vanuserühmade start.

Ujumisetappide ajal on ohutuse tagamiseks Emajõel paadiliiklus suletud. Täna korraldatakse Emajõe vetes paratriatloni ujumisetapp, mille tõttu on paadiliiklus suletud Emajõe linnaujulast kuni haridus- ja teadusministeeriumini. Homme toimuvad juunioride ja eliitklassi ujumisetapid. Eliidid ja juuniorid ujuvad Atlantise majast Sadamateatrini. Laupäeval on vanuserühmade ning igamehetriatloni ujumisetapid. Vanuserühmade start asub Emajõe linnaujula ning finiš Võidusilla juures. Igamehetriatloni võistlejad ujuvad Vabadussillast Võidu sillani. Pühapäeval algava lastetriatloni ujumisrada on Atlantise majast turuhooneni.

Võistlusalal tohivad viibida ainult vetelpääste alused. Keerulisim päev Emajõel on homme, mil paigaldatakse jõele pontoonsild. Emajõgi on reedel suletud kella neljast hommikul kuni neljani õhtul.

Ratta- ja jooksuetapid toovad muutusi enamjaolt kesklinna liikluskorraldusse. Tänane paratriatlon mõjutab enam Supilinna ja Toomemäe liiklust. Homme on liiklus häiritud Vaksali tänava piirkonnas. Võistluste ajaks suletakse ka Vabadussild. Homme pääseb üle silla vaid kesklinnast Ülejõe poole.

Laupäeval on kella 7.30st kuni 19ni suletud nii Kroonuaia sild kui ka Vabadussild.   

Lisaks triatloni- ja paratriatloni Euroopa meistrivõistlustele on kavas hulk teisi üritusi, millest igaüks võib osa võtta. Programmis on avaveeujumine, südalinnajooks, igamehetriatlon ja ka lastetriatlon. Veel on huvilistel võimalik neljapäeval, reedel ja laupäeval kell 21.30 nautida kesklinna pargis tasuta kontserte. Esinevad Ott Leppland, Nedsaja küla bänd ja Kristjan Kasearu.

Võistluse korraldusmeeskonna liikme Ain-Alar Juhansoni sõnul on üritusel märkimisväärne majanduslik mõju. Välisriikidest tulijad toovad Tartu kaupmeeste kukrutesse ligi kaks miljonit eurot. «Seda tasub meeles pidada, kui liiklus natuke häiritud on,», märkis ta.

Võistlusala on üles seatud järgmistele tänavatele: Vabaduse pst - Emajõe - Kroonuaia - Herne - Tuglase - Laulupeo - Kreutzwaldi - Veski - Näituse - Kastani - Kuperjanovi - Veski - Liivi - Baeri - Jakobi - Lai - Vabaduse pst.

Lisaks on muudatusi ka bussiliikluses. Liiklusmuudatustega saab lähemalt tutvuda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles