Tour de France'i üldliider vahetus, Kangert aitas raskel etapil meeskonna liidrit

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etapi võitnud Geraint Thomas
Etapi võitnud Geraint Thomas Foto: Peter DeJong / AP

Täna peeti Tour de France'il üheteiskümnes etapp. Etapp kulges Albertville'ist La Rosiere Espace San Bernardosse ja etapi pikkuseks oli 108,5km. Etapi võitis Geraint Thomas, kes tõusis ka velotuuri üldliidriks.

Alates eilsest jõudis velotuur oma järjega mägedesse. Eilsel kümnendal etapil näitas suurepärast sõitu Rein Taaramäe, teenides kümnendalt etapilt kolmanda koha. Tänane üheteistkümnes etapp oli taaskord mägedes. Etapil oli kolm suuremat tõusu millest viimane tõus kuulus esimese kategooria tõusude hulka.

Kangert sõitis kogu etapi vältel eesotsas ning oli veel 10 kilomeetrit enne lõppu sõitjaterivi eesotsas, kuid siis selgus, et Astana meeskonna liider Jakob Fuglsang on omadega läbi ning nii läksid Kangert ning teinegi Astana sõitja Michael Valgren eest grupist taha poole Fuglsangi aitama.

Pärast sõitu lausus Fuglsang, et ta jäi ellu tänu Kangerti tegutsemisele: «Kümme kilomeetrit enne lõppu kustusin täielikult. Õnneks aitas Kangert mul sellel keerulisel hetkel ellu jääda.»

Arvestades, et Kangert tuuri üldvõidu peale ei sõida ning etapivõit ei olnud liiga tõenäoline, pidi Kangert minema meeskonnakaaslast aitama. Sõidu lõpetas Kangert 25. kohal, kaotades võitjale 3.53.

Rein Taaramäe sõitis samuti etapi alguses kõrgetel kohtadel ning üritas korra ka rünnata, kuid kuna eile tegi Taaramäe vägagi kõva sõidu, siis oli raske loota, et täna suudab eestlane sarnase saavutusega hakkama saada. Nii lõpetas Taaramäe etapi lõpuks 57. kohal, kaotades võitjale 17.51.

Üheteistkümnenda etapi võitis uskumatu lõpuga uelslane Geraint Thomas Sky meeskonnast, kes tõusis tänu sellele ka velotuuri üldliidriks. Etapi lõpetas teisena Tom Dumoulin ning kolmandana Thomase meeskonnakaaslane Chris Froome, kes hoiab nüüd velotuuri üldarvestuses teist kohta, kaotades Thomasele 1.25.

Üldarvestuses on Taaramäe pärast tänast etappi 42. kohal ja kaotab liidrile  39.42, Kangert jätkab tuuri 25. koha pealt, kaotades Thomasele 14.50. Homme sõidetakse 175,5 kilomeetri pikkune etapp, mis kulgeb taaskord mägedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles