Kõik neli epeenaist pääsesid MMil põhiturniirile, Embrich ja Beljajeva avaringis vastamisi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis
Katrina Lehis Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hiinas lõppes naiste epeevehklemise MMi alagrupiturniir, kust pääsesid edasi kõik neli eestlannat. Põhiturniiri avaringist pääseb parimal juhul edasi aga vaid kolm Eesti naist.

Alagrupiturniiril näitas eestlannadest parimat minekut värske Euroopa meister Katrina Lehis, kes teenis viis võitu ja ühe kaotuse ning ühes sellega otsepääsme 64 parema sekka.

Teistest Eesti epeenaistest teenis Kristina Kuusk teenis neli võitu ja kaks kaotust, Irina Embrichi saldoks jäi kolm võitu ja kolm kaotust. See tähendas, et nemad jätkasid veel vehklemist 64 parema sekka jõudmise nimel.  

Embrich kohtus edasipääsu nimel Costa Rica vehkleja Karina Dyner Villaga ning alistas ta 15:7, Kuusk oli 15:12 parem Venezuela vehklejast Maria Martinezist.

Kuna maailmareitingu esimesed 16 naist pääsesid otse edasi, ei pidanud Julia Beljajeva alagrupis vehklema ehk kõik neli Eesti epeenaist pääsesid alagrupist edasi.

Juba põhiturniiri avaringis on eestlaste jaoks üks intrigeeriv vastasseis, sest Beljajeva vehkleb Embrichiga. Lehise avaringi vastaseks on rumeenlanna Amalia Tataran, Kuusk vehkleb prantslanna Marie-Florence Candassamyga.

Põhiturniir toimub pühapäeval, Postimees ja Kanal 12 näitavad alates poolfinaalidest otsepilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles