Volkswageni juht arutles WRC sarja tuleviku üle (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sardiinia MM-ralli. Ott Tänak.
Sardiinia MM-ralli. Ott Tänak. Foto: Toyota GAZOO Racing

Volkswagen Motorsporti pealik Sven Smeets soovib, et WRC sarja juhid hakkaksid juba praegu mõtlema järgmise generatsiooni autode lahendustele.

Autosport kirjutab, et FIA töötab praegu võimalike elektri- ja hübriidautode lahendustega, kuid praeguseks pole uueks reeglitsükliks, mis algab 2020. aastast, veel midagi kindlat paika pandud.

«WRC vajab ühenduslüli järgmise generatsiooniga. Kuid tulevikku puudutavatel küsimustel pole ühest vastust. Väga keeruline on öelda, et tulevikus on WRC sarjas elektriautod. Selleks pole praegu õige aeg, kuid midagi tuleks ikkagi välja mõelda.»

Praeguse seisuga on WRC meelestatud sedasi, et tänased regulatsioonid võiksid edasi kehtida ka pärast 2020. aastat ning seda kuni 2022. aasta hooaja lõpuni. See annaks FIA-le rohkem aega alternatiivsete lahenduste väljatöötamiseks. Smeets tunneb, et see aeg venib liiga pikaks.

«Võib-olla oleks lahendus kaheaastane tsükkel? See annaks praegustele tehastele veel kolm aastat, kaasarvatud järgmise. Samuti oleks see piisavalt pikk aeg, et reegleid muuta,» ütles Smeets.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles