Karlsonist sai esimene MMil võiduni jõudnud eestlasest poksija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poksikinnas.
Poksikinnas. Foto: SCANPIX

Poksi maailmameistrivõistlustel Bakuus, mis on ühtlasi esimene olümpiakvalifikatsiooni turniir, võitis Ainar Karlson esimese ringi kohtumises kreeklast Ioannis Militopoulost punktidega 18:8, raundid 6:3, 6:3, 6:2.

Matši tuliselt alustanud Karlson tabas vastast löökiderahega, millest kreeklane ei suutnud läbi murda. Alles esimese raundi lõpu poolel, suutis ta althaakidega kehasse kaotusseisu veidi vähendada.

Teine raund algas jälle eestlase tugeva survega ning lühemat kasvu Militopoulosel ei õnnestunud enda löögidistantsile jõuda. Lähivõitluses demonstreeris ka maadluses juunioride Eesti meistriks tulnud Karlson aga väga head klintšimistehnikat ning vastane suutis teha vaid mittemäärustepäraseid lööke allapoole vööd.

Kolmandas raundis üritas Militopoulos kasutada kõikvõimalikke võtteid, et seisu võrdsustada, kuid suurem osa tema löökidest suundusid jällegi vööst allapoole. Karlson liikus viimases raundis mängeldes ja andis tabavaid vastulööke ning teenis selge võidu. Eesti rahvusest poksijale oli see esimene võit poksi MMil. Varem on võidukad olnud ka Aleksandr Rubjuk ja Roman Aleksejev.

Pühapäeval kohtub Karlson 2. ringis maailma esinumbri, maailmameistri Jegor Mehhontseviga Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles