Itaalia jalgpalliklubi pääses pikast võistluskeelust

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AC Milani üks nimekaim mängija, 19-aastane väravavaht Gianluigi Donnarumma.
AC Milani üks nimekaim mängija, 19-aastane väravavaht Gianluigi Donnarumma. Foto: LaPresse/Spada / LaPresse

Rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) otsustas, et AC Milani jalgpalliklubi saab peagi algaval hooajal Euroopa liigas osaleda.

Nimelt teatas jalgpalliklubidele finantskontrolli tegev organisatsioon CFCB möödunud kuul, et AC Milan rikkus Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) klubide litsentseerimise ja finantsilise ausa mängu reegleid ning karistas Saapamaa suuklubi kaheaastase eurosarjade keeluga.

AC Milan kaebas otsuse 4. juulil edasi CASi, kus soovis CFCB otsuse tühistamist. CAS rahuldas AC Milani apellatsiooni osaliselt, sest CFCB otsus polnud määrustepärane, kuid märkis, et saaga võib klubi jaoks lõppeda siiski karistusega, sest nad ületasid lubatud distsiplinaarpiiri.

AC Milan lõpetas möödunud kevadel Itaalia meistrivõistlused kuuenda kohaga, mis tähendab, et tagas otsepääsme Euroopa liiga alagrupiturniirile. Praeguse seisuga saavad 18-kordsed Itaalia meistrid eurosarjas osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles