Arst keelas Schumacheril Ferrariga taasliitumise

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher ja Rubens Barrichello
Michael Schumacher ja Rubens Barrichello Foto: twitter

Seitsmekordne vormel 1 maailmameister Michael Schumacher oli 2009. aastal lähedal Ferrariga taasliitumisele.

Schumacher lahkus Ferrarist 2006. aastal, kuid naasis 2010. aastal taas F1 sarja, kui sõitis kolm hooaega Mercedeses.

Kuid 2009. aastal oli ta lähedal ka Ferrariga liitumisele. Nimelt avaldas toonane meeskonna pealik Luca di Montezemolo, et kulutas üksjagu energiat, et sakslane tagasi meeskonda meelitada.

See kõik juhtus pärast Felipe Massa hirmsat avariid Ungari GP-l. Di Montezemolo esimene mõte oli raskelt vigastatud Massa asemel meeskonda tagasi tuua Schumacher.

«Olin pärast Felipe õnnetust väga kurb ning palusin Michaelil enda kokku saada. Ütlesin talle, et ta peab minu ja Ferrari heaks tagasi tulema,» meenutas Di Montezemolo.

Kokku kulus Ferrari pealikul Schumacheri meelitamiseks tund aega. «Esimese poole tunniga ma teda veenda ei suutnud, kuid pärast tunnipikkust vestlust ütles ta, et ta ei saa mulle ei öelda,» jätkas Di Montezemolo.

Schumacher pidanuks Ferrari rooli istuma Hispaania GP-l, kuid lõpuks tõmbas tema tagasitulekule pidurit vigastus, mille Schumacher sai 2009. aasta alguses tehtud mootorrattaõnnetusest.

Nimelt hoiatas Schumacheri arst vormelipilooti, et tema selg ei pruugi F1 autos saadava suure koormuse all vastu pidada. «Ta oli väga entusiastlik, nagu väike laps või noor sõitja. Ta tegi oma vana autoga väga hea testisõidu, kuid lõpuks takistas arst tal meie juurde naasmast,» ütles Di Montezemolo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles