Vettel kvalifikatsiooni kiireim, Hamiltoni tabas taaskord ebaõnn

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: Ralph Orlowski / Reuters

Sellel nädalavahetusel toimub vormel 1 etapp Saksamaal. Kvalifikatsiooni kiireim mees on Ferraril sõitev Sebastian Vettel, kelle peamine rivaal Lewis Hamilton pidi tehnilistel põhjustel raja äärde jääma.

Kuigi hommikul peetud kolmas vabatreening katkestati tugeva vihma tõttu, siis pärastlõunaks oli rada praktiliselt kuiv ning kvalifikatsioon sai toimuda vägagi heades oludes. Esimene üllatus ei lasknud ennast kaua oodata – kiirel ringil olnud Mercedese piloot Hamilton käis mitmel korral veidi rajalt väljas ning kõige lõpuks kadusid tema vormelil ära käigud.

Kuigi britt üritas teha kõik, et vigane auto tagasi boksi toimetada, käskis meeskond auto seisma jätta, sest kardeti edasi sõitmise puhul masinat karmimalt lõhkuda. Nii peab Hamilton homsele sõidule startima 14. kohalt.

Kvalifikatsiooni kiireim mees oli Vettel, kelle kiireima ringi ajaks möödeti 1.11,212. Teisena stardib homsele sõidule Hamiltoni meeskonnakaaslane Valtteri Bottas, kes kaotas kvalifikatsioonis Vettelile 0,204 sekundit. Kolmas oli Vetteli meeskonnakaaslane Kimi Räikkönen.

Red Bulli piloot Max Verstappen ei suutnud täna Ferraridele ja Mercedestele ohtlikuks saada ning nii stardib Verstappen homsele võistlusele neljandana. Viies oli Grosejean, kellele järgnesid Hulkenberg, Sainz, Leclerc ja Perez. Teine Red Bulli piloot Daniel Ricciardo sai mootori vahetuse eest karistada ja stardib homsele võistlusele viimaselt kohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles