Zoom8 klassi maailmameister on Angeliina Maria Isabel Õunap

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zoom8 MMi auhinnatseremoonia Soomes
Zoom8 MMi auhinnatseremoonia Soomes Foto: Elise Umb

Soomes, Lohja järvel lõppes täna Zoom8 klassi MM. Angeliina Maria Isabel Õunap, Pärnu Jahtklubist, võitles keerulistes võistlusoludes end esikohale. Nii sai Eesti täna oma maailmameistrite loetellu ühe nime lisaks. Tüdrukute arvestuses olid kümne esimese seas veel Helen Pais, Karolin Härm ja Lisbeth Taggu. Meie poistest jõudsid esikümnesse Aleksander Kuusik, Tristan Saraskin ja Jorgen Kuivonen.

Elise Umb, Angeliina Maria Isabel Õunapi treener: “Väga tubli tulemus sellistes oludes. Rasked tuule- ja ilmaolud ei lubanud sel võistlusel ühtegi suurt viga tekkida lasta. Lōpptulemusena kōrge koha andis stabiilsus. Seda ka suutsime lōpuni hoida ja see meile vōidu tōi! Tulemus küll tuli kerge üllatusena, aga kui juba esimesel päeval sōitudes esikolmiku kohad tulid, siis olin kindel, et peame medali ära tooma. Pinge kestis kuni viimase päevani, et mis värvi see medal tuleb, aga õnnestus meil see kōige erksam koju tuua! Oleme väga rahul ja teeme tööd edasi!”

Lohja järvel toimund maailmameistrivõistluste üheks suurimaks väljakutseks oli tuul. "Näis, et tuult jagati vastavalt rahakoti paksusele. Tuulenurgad erinesid üle 30 kraadi ja tugevuselt erines isegi kahe lähestikku asetseva paadi tuul 4 m/s võrra. Seega polnud probleemi, kui olid alumises märgis 30. kohal ning ülemises varases finišis 2. kohal, ehk taskud olid tagumistel ikka kõvasti raskemad kui eesolijatel, “ kommenteerisid ilmaolusid Kalevi Jahtklubi noored purjetajad. Sellistes oludes juhtuski nii, et tänaseks kavandatud sõidud jäid täieliku tuulevaikuse tõttu pidamata ning võistluste lõpptulemused vormistusid eilsete tulemuste põhjal.

Eestit esindanud ülejäänud 12. tüdruku lõpptulemused jaotusid järgmiselt: Helen Pais 7.koht, Karolin Härm 9.koht, Lisbeth Taggu 10.koht, Katariina Roihu 11.koht, Britta Maipuu 14. koht, Mia Lilienthal 18.koht, Susanna Silluta 19. koht, Romi Safin 21. koht, Meribel Köster 30. koht, Eliise Raamat 37. koht, Johanna Kažjava 41. koht ja Merily Roomet 42. koht.

Esikolmikusse kuulusid lisaks Angeliina Maria Isabel Õunapile Sofia Held Soomest ja Xiaojan Keinänen Hiinast, kes olid vastavalt hõbedal ja pronksil.

Kokku võistles tüdrukute arvestuses 43 purjetajat 7 riigist.

Eesti poiste pingerida kujunes järgmiseks: Aleksander Kuusik 4. kohtl, Tristan Saraskin 8. koht, Jorgen Kuivonen 10. koht, Aksel Tamm 15. koht, Luca Remmel 16. koht,  Aleksander Luik 18. koht,  Jasper Ryotövaara on 21. kohal, Risten Reintam 33. kohal, Georg Paomees 37. kohal, Henry Rauniste 39.kohal, Richard Marcus Arge 41. kohal, Mikk Oliver Kõiv 42. kohal ja Trevor Nõmmik 44. kohal. 

Esikolmikusse kuulusid soomlased Lasse Lindell ja Simon Karlemo. Pronksi võitis rootslane William Karlsson. Kokku võistles poiste klassis 49 purjetajat 7 riigist.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Lõplikud tulemused

Võistluse kodulehekülg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles