Video: traagilisest bussiõnnetusest eluga pääsenud hokimängija naasis jääle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Straschnitzki jäi pärast õnnetust altpoolt vööd halvatuks
Ryan Straschnitzki jäi pärast õnnetust altpoolt vööd halvatuks Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press/PA Images

Aprillis Kanadas kohaliku hokimeeskonnaga aset leidnud traagiline liiklusõnnetus nõudis 16 inimelu, kuid hirmsast õnnetusest pääsenud noormees ei ole kaotanud lootust tippsporti naasta.

Humboldt Broncose meeskond oli aprilli alguses parasjagu teel kodulinnast 200 km kaugusel asuvasse Nipawini, kus oli kavas Saskatchewani hokiliiga poolfinaalseeria viies mäng. 28 inimest vedanud buss põrkas aga kokku veoautoga. 6000 elanikuga Humboldti linnast pärit võistkond koosnes 24 mängijast vanuses 16–21. 16 neist suri.

19-aastane Ryan Straschnitzki jäi õnnetuses aga ellu, kuid on halvatud. Ta sai taastusravi USA-s Philadelphias ja kodumaal Calgarys ning ta näitas nädalavahetusel, et sportlashing pole temast lahkunud. 

Kolm kuud pärast õnnetust naasis Straschnitzki taas jääle, õpetajateks endime Kanada kelguhokikoondise mängija Chris Cederstrand ning NHLi mängija Corban Knight.

Cederstrand, kes ise kaotas oma jala 2004. aastal tööõnnetuses, ütles, et võttis kohe pärast bussiõnnetust Straschnitzkiga ühendust. «Tahtsin ja tahan neid lapsi aidata nii palju kui võimalik. Ryan ise näitas kelguhoki vastu huvi ning ootasin pikalt, et arstid annaksid talle rohelise tule. Ta on imeline!»

Straschnitzki unistus on võistelda olümpiamängudel, seda aga kelguhokikoondises. «Mõistagi on see teistsugune spordiala ning pean palju treenima, kuid see oli väga nauditav,» rääkis ta Calgary Heraldile.  

Ryan Straschnitzki taastusravil
Ryan Straschnitzki taastusravil Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press/PA Images
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles