Liverpooli prohmakas läks meeskonnale maksma 68 miljonit eurot

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alisson Roma meeskonna särgis
Alisson Roma meeskonna särgis Foto: Tim Goode / PA Wire/PA Images

Liverpooli meeskond sai sellel nädalal rekordilise summa eest endale uue väravavahi - 25aastase Alisson Beckeri. Kui Inglismaa klubi oleks suutnud targalt tegutseda, oleksid nad võinud kokku hoida üüratu summa. 

Brasiilia väravavahi Alissoni eest maksis Liverpool rekordilised 72,5 miljonit eurot ja see tegi temast maailma kõige kallima väravavahi.

Nüüd on Inglismaa väljaanne Mirror tulnud välja väitega, nagu oleks Liverpool selle tehinguga raisanud 68 miljonit eurot. 

Väidetavalt olevat Alissoni agent Ze Maria Neis aastal 2015 pakkunud väravavahti Liverpoolile. Sel ajal küsiti noore brasiillase eest kokku 4,5 miljonit eurot, kuid Liverpool otsustas, et nemad noort väravavahti ei vaja. 

Alisson andis siis teada, et ta sooviks ise mängima saada Inglismaale. Nii tehtigi Liverpoolile oma pakkumine. Lisaks kõigele muule, oli brasiillasel väga lihtne Euroopasse tulla, kuna üks tema vanematest on sakslane. 

Vaatamata kõigele otsustas Liverpool, et nemad väravavahti ei vaja ja nii ostis Alissoni oma ridadesse Roma meeskond, kes käis mängija eest välja 6,5 miljonit eurot.

Vaid kolm aastat hiljem, otsustas Liverpool, et nad siiski vajavad Alissoni. Ainuke vahe oli see, et nüüd tuli väravavahi eest välja käia 16 korda suurem summa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles