Maailmameistrile kaotanud Lehis: tal oli täna täitsa taganttuul

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis
Katrina Lehis Foto: Tairo Lutter / Postimees

Vehklemise MMil Wuxis jõudis ainsa eestlannana veerandfinaali Katrina Lehis. Seal kaotas ta aga hilisemale maailmameistrile Mara Navarriale 9:15. Kokkuvõttes sai Lehis seitsmenda koha. «Ma arvan, et ma peaksin olema rahul. Euroopa meistritiitel ja kuu aega hiljem olla MMil kaheksa hulgas on väga hea tulemus. Minu arvates,» ütles Lehis Postimehele.

Alagrupis vaid võite tunnistanud Lehis alustas MMi edukalt, alistades avaringis rumeenlanna Amalia Tatarani 15:6. Teises ringis ootab teda ees kuu taguse EMi poolfinaali korduslahing Violetta Kolobovaga. Kui Novi Sadis suutis Lehis Kolobova vastu kaotusseisust välja tulla ning lisaajal 14:13 võita, siis Wuxis oli eestlanna palju kindlam, läks kohtumist suure eduga juhtima ning võitis 15:7.

«Kolobova tundus täna väga liimist lahti. Tema valitud taktika sobis mulle väga hästi ja suutsin seda ära kasutada,» kommenteeris Lehis matši.

Kaheksandikfinaalis tuli vastaseks poolatar Barbara Rutzi ning eestlanna võitis 15:13. Veerandfinaalis tuli Lehisel vastamisi minna maailma hooaja edetabelijuhi ja hilisema maailmameistri, itaallanna Mara Navarriaga ning seal oli kaotus paraku selge – 9:15.

«Navarrial oli täna täitsa taganttuul. Seda tõestab ka maailmameistritiitel, mille ta endale just sai! Ta oli väga heas vormis ja mina ei leidnud enda jaoks neid õigeid momente tema vastu veheldes,» ütles Lehis.

Teatavasti pääses kuu eest EM-tiitli võitnud Lehis MMile tänu vehklemisliidu juhatuse otsusele. Küsimusele, kas selliselt MMile pääsemine tekitas võrreldes varasemate võistlustega temas ka suuremat põrumiskartust, vastas ta eitavalt. Küll aga tundis ta enda ümber teataval määral pinget.

«Eks ikka on pinget, kui ümberringi toimuvad sellised asjad, nagu meil toimusid. Aga mina tahan lihtsalt vehelda ja endast parimat anda. Ma ei lase endale selliseid pingeid väga ligi,» ütles ta.

Üldisemalt koondislaste esitust kommenteerides, (31. Irina Embrich, 35. Julia Beljajeva, 42. Kristina Kuusk) ütles Lehis, et kindlasti pole tegu põrumisega. «Lihtsalt on nii ära harjutud, et eestlased muudkui toovad medaleid.»

Kolmapäevasele naiskonnavõistlusele mõeldes, ütles ta: «Usun, et kõik naised annavad endast parima, et võistkonnaga väga hea tulemus teha!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles