Teinegi Kangerti meeskonnakaaslane võitis Tour de France'il etapi

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Cort Nielsen
Magnus Cort Nielsen Foto: STEPHANE MAHE / REUTERS

Täna leidis Tour de France'il aset 15. etapp, millel oli pikkus 181,5 kilomeetrit. Etapi võitjaks tuli Astana meeskonna liige Magnus Cort.

Taanlane Cort vedas liidrite gruppi koos Bauke Mollema ja Ion Izagirrega. Kolmik jäi etapi lõpuni kokku ning saatus otsustati lõpuspurdi abil. Cort oli teoreetiliselt grupi tugevaim sprinter ja nii ta ennast ka lõpus tõestas, võttes lihtsa vaevaga oma elu esimese Tour de France'i etapivõidu.

Tanel Kangert lõpetas koos peagrupiga 37. kohal. Kaotust Nilsenile kogunes täna 13 minutit ja 11 sekundit. Velotuuri üldliider Geraint Thomas lõpetas sõidu samuti peagrupis 34. kohaga.

Thomase edu üldarvestuses jäi samaks, teist kohta hoiab endiselt Thomase meeskonnakaaslane Chris Froome, kes kaotab Thomasele 1.39. Kangert on üldarvestuses 19. kohal, kaotades Thomasele 21 minutit ja 36 sekundit.

Homme on velotuuril puhkepäev, kuid juba ülehomme ootab sõitjaid ees 218 kilomeetrine etapp, mis kulgeb taas mägedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles