Loodetud medalisadu jäi tulemata

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis (vasakul) kaotas veerandfinaalis hilisemale maailmameistrile Mara Navarriale. 
Katrina Lehis (vasakul) kaotas veerandfinaalis hilisemale maailmameistrile Mara Navarriale. Foto: Fie/team Bizzi

Eestlaste lootused näha Hiinas epeevehklemise maailmameistrivõistlustel midagi sarnast nagu kuu aja eest Euroopa meistrivõistlustel, mil Katrina Lehis, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva võtsid kolmikvõidu, kustus eile õige varakult. Eestlannade parima tulemuse eest hoolitses Euroopa meister Lehis, kes sai seitsmenda koha.

MM algas eile varahommikul eestlannade duelliga, kui Irina Embrich alistas avaringis 2013. aasta maailmameistri Beljajeva 15:7. Seejärel kaotas Embrich aga ukrainlannale Džoan Bezhurale 7:10.

EM-hõbe Kristina Kuusk kaotas avaringis võistkondlikule Euroopa meistrile, prantslannale Marie-Florence Candassamyle 9:15 ning tema turniir sai samuti varajase lõpu.

Ainsana suutis naiskonnast oma taseme välja vehelda Lehis, kes sai jagu nii nõrgemast vastasest Amalia Tataranist kui ka EMi poolfinaalivastasest Violetta Kolobovast, samuti käis tema jõud üle poolatarist Barbara Rutzist. Veerandfinaalis tuli eestlannal vastamisi minna maailma hooaja edetabelijuhi, itaallanna Mara Navarriaga ning seal oli kaotus paraku selge – 9:15.

«Selles matšis said saatuslikuks kogemused,» ütles Lehise treener Helen Nelis-Naukas, lisades, et Lehisel puudus itaallannaga ka võistlustel vehklemise kogemus. Lisaks oli Navarria Wuxis hirmkõva, võites karjääri esimese MM-kulla.

Lehise sõnul ei olnud eile võimalik Navarriat üle vehelda. «Tal oli täitsa taganttuul, seda tõestab ka maailmameistritiitel. Ma ei leidnud tema vastu veheldes õigeid momente,» ütles Lehis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles