Eesti U20 käsipallikoondis sai EM-il olulise võidu Kreeka üle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfred Timmo
Alfred Timmo Foto: EHF

Makedoonias jätkuval kuni 20-aastaste noormeeste Euroopa käsipallimeistrivõistluste teise divisjoni turniiril sai Eesti koondis kolmandas alagrupimängus napi, aga tähtsa 28:27 (16:17) võidu Kreeka üle.

Kreeka oli seni kaotanud küll mõlemad kohtumised, ent näidanud head käsipalli. Eesti asus mängu juhtima 3:2, ent jäi siis hätta nii rünnakul kui kaitses ja Kreeka asus kohtumist 8:4 juhtima. Peale mõttepausi paranes Eesti mäng, kuid poolag lõppes siiski Kreeka 17:16 eduseisus.

Teist pooaega alustas Eesti hästi ning mänguohjad haarati alguses oma kätesse. Vajalikul hetkel suutsid koondise väravavahid Rainer Seermann ja Armis Priskus teha suurepärast tööd - mõlemad mehed tõrjusid ka ühe karistusviske. 

Kuus minutit enne lõppu juhtis Eesti koondis mängu 26:22, aga Kreeka võitles lõpuni. Heasse hoogu sattus nende puurivaht Panagiotis Kollyris ning 20 sekundit enne lõpuvilet seadsid vastased karistusviskest jalule 27:27 viigi.

Eesti koondis jäi lisaks veel vähemusse, kuid meeskond suutis olukorra lahendada suurepäraselt ning kohtumise parimaks mängijaks valitud Alfred Timmo viskas 28:27 võiduvärava mängu viimasel sekundil.

Koondise parimana jäi Timmo arvele lõpuks 12 väravat, Tõnis Kase viskas viis väravat ja  Kont ja Rebane kolm

Koondise peatreener Kalmer Musting lausus peale mängu: «Teadsime, et tuleb raske päev, sest eelnevalt on Kreeka väga võitluslikult mänginud, aga tegime korraliku analüüsi ja valmistusime põhjalikult, kuid nende vasaksisemine üllatas meid. 4:8 taha jäädes oli raske moment, kuid time-out toimis ja saime tagasi mängu. Edasi oli tihe rebimine, ent lõpu tegime endile ise raskeks.»

Mustingut rõõmustas eriliselt, et erinevalt esimestest mängudest tuli täna väravaid ka kaugelt. «Kangelane oli Timmo muidugi, aga ka Kase ja Kont viskasid tagant hästi – eriti rõõmustas viimase resultatiivne sekkumine pingilt. Eks väsimus hakkab ka juba rolli mängima, eriti suuremate meeste puhul ning lihtsamaks ei lähe hommegi, sest Fääri saared on väga sitke tiim,» lisas Eesti koondise peatreener.

A-alagrupis on kolme vooru järel Valgevenel kuus, Eestil neli, Leedul ja Soomel kolm, Fääri saartel kaks punkti, Kreeka jätkab nulli peal. Teisipäeval kohtub Eesti fäärlastega ning neljapäeval on vastaseks Leedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles