Vormeliekspert: Alonso võib Räikköneni välja vahetada ja Ferrariga taasliituda

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso kihutas Ferrariga aastatel 2010-2014.
Fernando Alonso kihutas Ferrariga aastatel 2010-2014. Foto: Kerstin Joensson / AP

Mainekas vormeliekspert Martin Brundle usub, et kahekordne maailmameister Fernando Alonso võib järgmiseks hooajaks lüüa käed Ferrari meeskonnaga.

Brundle toob võimaliku meeskonnavahetuse peamiseks põhjuseks välja Ferrari presidendi Sergio Marchionne ootamatu tervise halvenemise, mis tingis tema ametist taandumise. Teda asendab presidendi kohal Ferrari juhatuse liige Louis Carey Camilleri.

«Mul on väga kahju kuulda, et Marchionne seisund on väga halb ja ta ei naase,» kirjutab Brundle oma Sky Sportsi kolumnis pärast möödunud nädalavahetusel peetud Saksamaa etappi. «See avaldab Ferrarile ja tõenäoliselt ka kogu vormel 1 sarjale suurt mõju.»

Alonso teenis maailmameistritiitlid Renault meeskonna hingekirjas, kuid 2010. aastal vahetas hispaanlane Ferrarist välja soomlase Kimi Räikköneni, kes siirdus seejärel autoralli karusselli. Brundle’i hinnangul võib ajalugu üheksa aastat hiljem korduda ja Alonso puksib jälle Räikköneni Ferrarist minema.

«Ma olen päris kindel, et Alonso vahetab uue pealiku Camilleriga mõned sõnad, et meeleheitliku katsega võitja auto tagasi saada. Arvestades tema esitust ja raadiosidet Hockenheimis, siis vastasel juhul lõpetab ta karjääri,» märkis Brundle.

Käimasoleva hooaja järel lõppeb nii Räikköneni leping Ferrariga kui ka Alonso kontraht McLareniga. Kindlasti jätkab Ferraris sakslane Sebastian Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles