Video: maailma tippsõitjad räägivad, miks on Soome MM-ralli hooaja kõige erilisem

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Soome MM-rallil.
Ott Tänak Soome MM-rallil. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Sel nädalavahetusel toimub Soomes selle hooaja kaheksas MM-ralli. Paljud sõitjad hindavad seda maailma parimaks ralliks, kuna Soomes on palju selliseid elemente, mida mujalt ei leia. 

Videos räägib Mads Östberg, et Soome ralli on rallide ralli: «See on nii eriline, rallisõitjana sa unistad alati sellistel teedel sõitmisest, kus sa saad lihtsalt gaasi põhja suruda ja ei pea mitte millelegi mõtlema. Sa ei pea rehvide kulumise ega tehnika hoidmise pärast muretsema. Sa saad lihtsalt sõita nii kiiresti kui sa suudad.»

«See on nagu autoralli sünnimaa. Esimesed asjad, mis Soome peale mõeldes meenuvad on kiirus ja hüpped. See on tõeline ameerika mägedel sõit. Kui sul õnnestub kõik õigesti, siis on see imeline, aga kui midagi läheb valesti, siis lõppeb see alati karmilt," rääkis Hyundai piloot Hayden Paddon. 


Sebastien Ogier on suutnud Soome ralli korra võita, ning teab, mida võitmiseks vaja läheb: «Sul on vaja meeletult enesekindlust. Rallis on see igal pool nii, aga Soomes pead sa olema veelgi enesekindlam, kui mujal. Pead usaldama oma autot ja legendi täielikult. Usun, et uus aerodünaamika aitab meile veidike kaasa. Igal juhul on Soomes sõitmine puhas nauding, kui kõik ideaalselt välja tuleb."

Eelmise aasta võitu kaitsma asuv Esapekka Lappi armastab Soome rallit rohkem, kui kõiki teisi etappe: «Soome on täielik piiri peal sõitmise ralli. Maudin seda rallit MM-sarjast kõige rohkem. Siin on palju hüppeid ja ma naudin täiel rinnal sellega kaasnevat g-jõudu.»

Teine Ott Tänaku meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala teab samuti, mis on Soome rallil kiire sõidu valem: « Pead olema 100% kindel endas ja oma autos. Kui oled 95% kindel, siis sa kaotad kohe kõvasti aega. Soome ei andesta, sa pead olema keskendunud ja enesekindel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles