Noor Eesti sulgpallur jõudis MK-etapil vägeva saavutuseni

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba.
Kristin Kuuba. Foto: Margus Ansu

Venemaal Vladivostokis mängitaval maailmakarika etapil said nii Kristin Kuuba üksikmängus kui Kuuba ja Kati-Kreet Marran paarismängus 5. koha.

Naiste üksikmängus olid Kristin Kuuba (BWF 80) ja tema veerandfinaali vastane Yvonne Li Saksamaalt ainsad Euroopa mängijad, kes kaheksa parima hulka pääsesid.

Üksikmängu esimeses ringis võitis Kuuba India mängija Vaidehi Choudhari 21:13, 21:15 ja Kati-Kreet Marran venelanna Elizaveta Tarasova 21:16, 22:20. Kaheksandikfinaalis kohtusid eestlanna omavahel.

Maailma edetabelis 80. kohal asuv Kuuba, kes oli mängu eel eeldatav favoriit, saigi edetabelis 150. kohal paikneva Marrani üle kindla võidu 21:7, 21:12.

Seejärel läks Kuuba vastamisi turniiri neljanda paigutusega ja maailma edetabelis 70. kohta hoidva Saksamaa sulgpalluri Yvonne Li-ga.

Esimene geim oli Kuuba ja eestlannast maailma edetabelis kümme kohta kõrgemal paikneva Li vahel tasavägine. Teine geim oli juba kindlamalt sakslanna kontrolli all ja Li võitis mängu tulemusega 22:20, 21:12. Kuuba jaoks on veerandfinaali koht maailmakarika etapil seni üksikmängus parim tulemus.

Varasemad maailma edetabeli turniiride võidud ja finaalikohad on tulnud väiksema auhinnafondiga turniiridel.

Naiste paarismängus läksid Kuuba ja Marran veerandfinaalis vastamisi Jaapani paari Chisato Hoshi ja Kie Nakanishiga. Jaapani paar sai seekord kolmes geimis võidu 21:14, 16:21, 2:-10. Sellega jäi Kuuba tavapärase paarilise Helina Rüüteli turniiril mitteosalemise tõttu esimest korda koos mänginud paari Kuuba ja Marrani tulemuseks 5. koha jagamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles