Ubajärvel selgus kestvusratsutamise Eesti meister poniklassis

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poniklassi EMV medalikolmik Ubajärvel.
Poniklassi EMV medalikolmik Ubajärvel. Foto: Eve-Liis Remmelgas

Ubajärve Rännaku raames selgitati laupäeval ka kestvusratsutamise Eesti meister poniklassis. 11 võistluspaari seast võitis tiitli Eliise Laur ponil Kilvet.

Ubajärvel toimusid kestvusratsutamise võistlused juba kuuendat korda. Varem on parimad kestvusratsutajad selgitatud juunioride ja noorteklassis, sel aastal võisteldi poniklassi meistritiitlile.

Poniratsanikke oli stardis eelneva kahe aastaga sarnaselt 11 ja neil tuli läbida 55 km pikkune distants. Esimesed kolm finišijoone ületanud  ponisportlast, kes osalesid esimest korda tiitlivõistlustel, läbisid teise 25 km võistlusringi keskmise kiirusega 25 km/h. Paraku tuli neil kõigil kihutamise pärast lõivu maksta, sest ponid ei taastunud määrustikus ettenähtud 20 minuti jooksul. Nii sai kulla viimast hooaega ponisportlaste vanuseklassi kuuluv Eliise Laur (Pinifer ET) ponil Kilvet, kes sai kirja tulemuse 19,03 km/h ja ajaks 02:53:25. Hõbemedali sai kaela Kadri-Liis Remmelgas (EER) ponil Etnies, kes treenivad Õnne Halliko käe all. Nende tulemuseks jäi 16,85 km/H ja 03:15:50. Pronksile sõitsid end Mart Saamuel Lobjakas (Tartu RK) ja Galaxy tulemusega 16,17 km/h ja aeg 03:24:03. Nende treeneriks on Egle Kalev.

Võitjatele medalid kergelt ei tulnud, sest ilmastikuolud olid nii ratsanikele kui hobustele rasked. Kui eelnevatel aastatel on lõpetajaid olnud 11-st üheksa, siis sel aastal kahjuks ainult kuus. „Eks oma osa mängis kindlasti ka väga palav ilm, kuid määravaks sai siiski strateegia ja kiiruse valik,“ ütles kestvusratsutamise komitee esimees Lembit Kalev.

Lisaks EMV-le võisteldi veel avatud klassides. 55 km distantsil võitis Le Parade Arab Cup arvestuses Margit Raudkivi (Pinifer ET) hobusel Sunitha L3 (13,37 km/h, 04:06:52) ja avatud klassis Greta Frosch (EER) hobusel Fix (13,37 km/h, 04:06:53). 80 km distantsil tuli esimeseks Liina Vatsa (Viljandimaa RSK) hobusel Leonardo (14,29 km/h, 05:35:59).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles