Vormelimaailm leinab ootamatult surnud Ferrari tippjuhti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Sergio Marchionne said väga hästi läbi
Sebastian Vettel ja Sergio Marchionne said väga hästi läbi Foto: Antonio Calanni / AP

Ferrari tegevjuht Sergio Marchionne suri 66-aastaselt ootamatult õlaoperatsioonist tingitud komplikatsioonidesse.

Itaallase õlas avastati hiljuti pahaloomuline kasvaja ehk sarkoom ning kuigi see Autosport.comi andmetel eemaldati, tabas Marchionnet lõikuse ajal insult ning ta langes koomasse. Arstide sõnul sai Marchionne püsiva ajukahjustuse ning teda hoiti elus vaid masinate abil, kuni need otsustati välja lülitada. 

Ferrari pidas kohe ka erakorralise koosoleku, kui uueks tegevjuhiks sai Louis Camilleri ning nõukogu esimeheks John Elkann. 

«Kahjuks juhtus see, mida kartsime. Sergio Machionne, suursugune mees ja meie sõber, on surnud,» teatas ta oma järelhüüdes.

Marchionne roll vormel 1 sarjas on olnud märkimisväärne – ta ei ole mitte ainult hoidnud Ferrari ametlikku meeskonda tipus, vaid on sarja juurde toonud ka uusi võistkondi. Näiteks liitus tänu temale Alfa Romeo meeskond, keda teatakse sponsornime Sauberi järgi.

Leinas on ka kogu vormelimaailm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles