Pikalt etappi juhtinud Kangert andis enne lõppu liidrikoha käest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sõideti Tour de France'i 17. etapp, mis kulges Bagneres de Luchonist Saint Lary Soulani. Etapil on pikkust kõigest 65 kilomeetrit, kuid etapp leiab taas aset mägedes. Tanel Kangert tegi suurepärast sõitu ning juhtis etappi pikalt, kuid enne lõppu loovutas ta oma koha Nairo Quintanale, kes etapi võitis.

Kohe sõidu alguses otsustas Astana meeskonna liige Tanel Kangert teistel eest ära sõita ning asus üksinda sõitu juhtima. Pärast viite kilomeetrit esimese tõusu algusest liitus Kangertiga ka prantslane Nicolas Edet. 

Veidi hiljem langes Edet eest siiski uuesti jälitajate gruppi ning Kangert jäi sõitu taas üksinda juhtima. Kangert jõudis esimese kategooria mäefinišisse esimesena, kuid jäitajad jäid seal eestlasest maha vaid 14 sekundit.

Pärast tõusu laskumisel püüdsid eelmise etapi võitja ja mägedekuninga tiitlit hoidev Julian Alaphilippe ning Kristjian Durasek eestlase kinni, ning nii jätkavad mehed kolmekesi koos. Teise tõusu otsa jõudis kolmene punt taas koos, kuid mäefiniši võidu võttis Alaphilippe. 

Durasek jäi Kangertist ning Alaphilippest maha ning enne viimase tõusu algust suutis Kangert jätta Alphilippe samuti endast maha ning juhtis hetkeks sõitu enam kui ühe minutiga. Kümme kilomeetrit enne lõppu asusid Kangertit jälitama Quintana ning Majka, kes on mõlemad väga tugevad mägedes sõitjad.

8,5 kilomeetrit enne lõppu möödusid Quintana ja Majka Kangertist, kes viimasel tõusul ei jaksanud enam võrdset tempot pakkuda. Quintana raputas enne lõppu maha ka Majka ning võitis etapi. Kangert lõpetas etapi 20. kohal, kaotusega 5.38. Velotuuri üldliider Geraint Thomas lõpetas etapi kolmandana. 


Üldarvestuses juhib Thomas velotuuri hollandlase Tom Dumolini ees minuti ja 59 sekundiga. Kolmas on Thomase meeskonnakaaslane Chris Froome, kes jääb Thomasest maha 2.31. Kangert jätkab tuuri 19. kohalt, kaotades Thomasele  27.35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles