Soome ralli: uues kuues, aga endiselt halastamatu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak on kindel, et meeskonnal on olemas kõik tööriistad Soome ralli võitmiseks.
Ott Tänak on kindel, et meeskonnal on olemas kõik tööriistad Soome ralli võitmiseks. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Soome ralli on mullusega võrreldes palju muutunud. Arvutuste järgi on lausa 65 protsenti kiiruskatsetest erinevad. Kuid koguni 40 protsenti teedest on sellised, millel pole Soome rallil kunagi sõidetud. Kas see fakt annab eelise soomlastele või on varasemast suurem võimalus hoopis mittesoomlastel?

Eelmise aasta Soome ralli kuulus kohalikele rallimeestele. Etapi võitis Toyota sõitja Esapekka Lappi, kes edestas Elfyn Evansit (M-Sport) ning Juho Hännineni (Toyota). Teemu Suninen (M-Sport) jäi esimesena poodiumilt välja. Kusjuures kuni 19. kiiruskatseni oli soomlastel koguni nelikjuhtimine, ent siis tabas Jari-Matti Latvala Toyotat tehniline probleem.

Tänavu on ralli korraldajad hüpanud justkui ajamasinasse ning see tähendab, et rallirajad sarnanevad nendega, kus kihutati 1990. aastatel. Teisisõnu, laiu rajaosi on vähem, kui viimastel aastal harjutud nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles