Flora pääses Küprosel napilt oma suurimast eurosaunast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora peatreenerid Jürgen Henn ja Arno Pijpers ning meeskond Küprosel mänguks valmistumas.
Flora peatreenerid Jürgen Henn ja Arno Pijpers ning meeskond Küprosel mänguks valmistumas. Foto: FC Flora

Eesti jalgpallimeister Tallinna FC Flora kaotas Euroopa liiga teise eelringi avakohtumises võõrsil Küprose suurklubile Nicosia APOEL-ile 0:5.

Võõrustajad asusid kohtumist avapoolajal Yohan Tavaresi 24. ja Lucas Souza 44. minuti väravatest juhtima. 47. minutil realiseeris Nuno Morais penalti ning Küprose klubi neljas tabamus kanti 73. minutil Roland Sallai arvele. Lõppseisu 5:0 vormistas Madis Vihmanni omavärav 78. minutil.

Flora jaoks oli tegemist ajaloo 51. euromänguga ja kokku on nendes kohtumistes lastud endale lüüa 100 väravat. Suurimad kaotused on 0:6, mis pärinevad 1999. aastast Meistrite liigast Belgradi Partizanilt ning 2005. aastast UEFA karikasarjast Esbjerg fB-lt. Lisaks sellele on Floral ka kaks 0:4 allajäämist.

Enne mängu:

Pole sugugi liialdus APOEL-i suurklubiks nimetada. Selle tõestuseks piisab kiirpilgust 27-kordse Küprose meistri viimaste hooaegade eurosarja saavutustele: 2009/10 Meistrite liiga alagrupp, 2010/11 Euroopa liiga play-off, 2011/12 Meistrite liiga veerandfinaal (kus kaotati Madridi Realile!), 2012/13 Euroopa liiga play-off, 2013/14 Euroopa liiga alagrupp, 2014/15 Meistrite liiga alagrupp, 2015/16 Euroopa liiga alagrupp, 2016/17 Euroopa liiga 1/8-finaal, 2017/18 Meistrite liiga alagrupp.

Ehk teisisõnu: meeskond, kes viimasel kümnendil puutunud pidevalt kokku Euroopa klubijalgpalli absoluutse tipuga.

Tänavune eurohooaeg algas APOEL-ile masendavalt, kui Meistrite liiga esimeses eelringis jäädi ootamatult alla Leedu tšempionile Marijampole Suduvale. Saatuslikuks sai võõrsil peetud avakohtumise algus, kui APOEL jäi juba 19 minutiga (!) 0:3 kaotusseisu. Seejärel suudeti Leedus lüüa tagasi üks ja kodus teinegi värav, ent vajalik kolmas kord jäi Suduva kaitsemüür lahti muukimata. Kõnekas on fakt, et kahe kohtumise peale kokku olid pealelöögid 46:8 (!) APOELi kasuks.

Kuna ka Flora langes Meistrite liigast välja (Beer Sheva Hapoelile kaotati kahe mängu kokkuvõttes 2:7), siis saadaksegi nüüd kokku Euroopa liigas.

Henn: lähtume kaitsest, aga peame kasutama ka ründeruumi

Flora lendas Küprosele juba pühapäeval. Kui senistel päevadel on temperatuur saareriigis küündinud ka kuni 38 kraadini, siis tänas sellist leitsakut ilmselt karta ei tasu. Õhtul peaks soojakraadid olema vahemikus 25-27 kraadi. Mäng peetakse Küprose rahvusstaadionil, mis mahutab 23 000 pealtvaatajat.

«Loomulikult teame APOELi meeskonda ja klubi ajalugu. Kahtlemata on tegemist meie jaoks raske vastasega, kuid anname parima, et ka nende elu keeruliseks teha,» lausus Flora peatreener Jürgen Henn eilsel pressikonverentsil. «Peame lähtuma kaitsest, kuid ära kasutama kogu ruumi, mis APOEL meile ründamiseks jätab. Oleme mänguks valmis.»

Meeskonna kaptenilt Gert Kamsilt uuriti, kuidas võib kliima mängu mõjutada. «Tulime siia varem, et tingimustega harjuda. Oleme teinud kõik, et see meid ei mõjutaks,» vastas Flora paremkaitsja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles