JWRC sarjas osalev Torn: teede vastu ei tohi kordagi respekt langeda

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Torn - Kuldar Sikk
Ken Torn - Kuldar Sikk Foto: Karli Saul / SCANPIX

Sel nädalavahetusel osaleb Soome MM-rallil eestlastest peale Ott Tänaku ka JWRC sarjas osalev Ken Torn, kellele on kaarti lugemas Kuldar Sikk. Vaatamata tehnilistele probleemidele testikatsel, jäi Torn rahulikuks ning ootab huviga oma unistuse täitmist. 

«Autol on sama kotermann kallal, mis Portugalis oli. Saan sõita esimese kilomeetri ja juba teisel pidurdusel on pedaal pehme ja vajub läbi. Mehaanikud leidsid vist mingi lekke, ehk oli sellest tingitud. Loodetavasti saime nüüd abi,» rääkis Torn.

«Teistel meestel JWRC sarjas pole sama asja olnud. Eks mul on kodus samasugune auto, millega ma sõidan 20 või 30 kilomeetrit katset ja ei ole kordagi sellist häda tulnud. Nii see asi päris olla ei tohiks. Eks pidurid on olemas, aga ebamugav on, kui pedaal alt ära vajub,» kirjeldas Torn probleemi.

Üldiselt rallist rääkides on noor sõitja muidugi rahul: «Soomes olen lapsest saati tahtnud sõita, kiirused on siin suured ja vahepeal oled õhus. Võib öelda, et üks unistus on täitunud. Nüüd tuleb lihtsalt ise kahe jalaga maa peal olla ja oma sõitu teha.»

«Eks ma lähengi oma asja tegema ja kogemusi hankima. Üritan seda legendi välja sõita, mille kirja panin. Nende teede vastu ei tohi kordagi respekt langeda, muidu on viga kerge tulema,» rääkis Torn ees ootavate katsete kohta.

Sel hooajal on Torni sõidud JWRC sarjas pigem ebaõnnestunud. Tulevikku silmas pidades on Torni jaoks edaspidine saatus veel lahtine: «Hetkel ei tea, mis siis edaspidi saama hakkab. Teoreetiliselt on ju veel kõigil veel võimalus maailmameistriks tulla. Arvan, et Soome ralli järel vaatame, kuhu me jääme ja kuhu konkurendid jäävad, siis saame edasi mõelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles