Tänakule 1,1 sekundit kaotav Östberg ei keskendu esikohavõitlusele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mads Östberg Soome rallil
Mads Östberg Soome rallil Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Soome rallil käib kange lahing esikohale – Toyota täht Ott Tänak edestab Citroeni liidrit Mads Östbergi vaid 1,1 sekundiga. Teenindusalasse jõudnud norralase sõnul läheb kõik plaanipäraselt: «On olnud väga hea hommik. Juba eile nägime, et suured muutused auto ja seadete juures, et saada masin mulle sobivamaks, töötavad. Eilne (testikatsel olid Citroenid püüdmatud – toim.) oli veidi üllatavgi, täna on kõik juba plaanipärane.»

Östberg sai Citroeni esisõitjaks pärast seda, kui tiim andis ohtrate avariide tõttu hundipassi Kris Meeke'ile. Keset hooaega autosse hüpata pole mõistagi kerge, aga nüüd on Östberg lõpuks saanud C3 võistlusmasina käituma nõnda nagu tahab: «Ta töötab päris hästi – kui üritan kiirust lisada, siis tulevad ka paremad ajad.» Mitte sõiduvead.

«Viimasel katsel leidsin juba taluvuse piiri – paar kurvi läksid pikaks ja kaotasin veidi aega, aga pole hullu,» lisas norrakas, kes loovutas kõnealusel kiiruskatsel Tänakule taas ralli liidrikoha.

Kuigi ajatabelis peab tunduvalt parema stardikohaga Östberg eestlasega tihedat võitlust, teab ta, et reedel rallit ei võideta ja seetõttu ei kavatse ta iga hinna eest eestlaselt esikohta tagasi võita.

«Plaan on samamoodi jätkata. Ma ei taha palju muuta. Keskendun enda sõidule ja autole, et kasutada selle täit potentsiaali. Vähemalt mõnel katsel on see ka õnnestunud, mis on ainult hea,» selgitas Östberg. «Võistlus käib ja tuleb vaid samamoodi jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles