Touril võidutses sloveen, pikalt jooksikute grupis olnud Kangert 16. (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Primož Roglic
Primož Roglic Foto: Stephane Mahe / Reuters / Scanpix

Tour de France'il oli täna kavas viimane mägine etapp Lourdes'st Laruns'i, millel pikkust 200,5 kilomeetrit. Etapi võitis viimasel laskumisel konkurentidelt eest ära sõitnud Primož Roglic (Lotto NL - Jumbo) 5:28.17-ga.

Sloveenile järgnesid britist velotuuri üldliider Geraint Thomas (Sky) ja prantslane Romain Bardet (Ag2r - La Mondiale) 19 sekundi suuruse kaotusega. Tanel Kangert (Astana) sai 16. koha, võitjale kaotas ta 3.57.

Üldarvestuses edestab Thomas nüüd hollandlast Tom Dumoulini (Sunweb) 2.02-ga. Roglic tõusis kolmandaks, Thomasele kaotab ta 2.24. Koha võrra neljandaks langenud tiitlikaitsja, britt Chris Froome jääb meeskonnakaaslasest maha 2.37. Kangert on 16. positsioonil, Thomasest maas 31.19.

Sõidu käik:

Kangert ründas koos viie ratturiga 21. kilomeetril, kaaslasteks Damien Gaudin (Direct Energie), Adam Yates (Mitchelton-Scott), Bob Jungels (Quick-Step Floors), Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) ja Silvan Dillier (AG2R La Mondiale).

Tõsine tõus algas 50. kilomeetri peal ning enne seda oli juhtgrupi edu ligi minut. Siiski said kaks gruppi üsna kiirelt kokku ning jätkatakse 18 liikmelisena.

Poolel distantsil ehk 100 kilomeetri järel oli jooksikute edu peagrupi ees kolm minutit. Seejärel võtsid peagrupis rünnaku ette Romain Bardet, Ilnur Zakarin ja Mikel Landa, kes vähendasid jooksikutega vahe 2.30 peale.

45 km enne finišit on üheksaliikmelise jooksikutegrupi, kuhu kuulub ka Kangert, edu lähima jälitaja Julian Alaphilippe'i ees 1.45. Järgmine suurem grupp, kus sõidab ka üldliider Geraint Thomas, kaotab 2.02.

Kui sõita jäi 22 km, püüti jooksikud kinni, kuid kohe võttis ette vasturünnaku Rafal Majka, kes võitis ka kõrgeima kategooria mäefiniši. Viimasel laskumisel sõitis aga teistelt eest ära Primož Roglic, kes võttis ka võidu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles