Politseinikud pidid Soomes ralliässadele appi tõttama (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier poleks politseieskordita kuuenda kiiruskatse starti jõudnud.
Sebastien Ogier poleks politseieskordita kuuenda kiiruskatse starti jõudnud. Foto: Markku Ulander/AP/Scanpix

Soome on rallimaa. Ja Eesti on rallimaa. Lisaks on MM-sarjas olnud rohkem kui kuu pikkune paus, mis tähendab, et kaugeimadki rallifännid on saanud raha koguda, et ühele hooaja vaatemängulisimaile võistlusele kohale tulla. Nõnda sügav rallikirg saab tähendada vaid üht – ummikuid!

Pealtvaatajate jaoks on ummikud paratamatus – kui sa tahad jõuda mõnda populaarsesse vaatamiskohta, tuleb kohal olla tunde, kui mitte päevi varem. Ralliässade jaoks on ummikud aga kirstunaelaks, sest nende elu käib kella järgi – kui nad õigel ajal õiges kohas pole, ootab ees ajatrahv, mis võib tuksi keerata terve nädalavahetuse. Seetõttu ongi pidanud Soomes sekkuma politsei, kes saadab sõitjaid ja võistlusametnikke stardipaika, vahendab Ilta-Sanomat.

«Ilma politseita poleks me õigeks ajaks kohale jõudnud. Ega ka (Thierry) Neuville või (Sebastien) Ogier,» vahendab väljaanne aastaid MM-sarjas töötanud taustajõu Jarno Saari sõnu.

«Oittila kiiruskatsele oli tee kohati täiesti umbes. Ametnikud ja võistlejad tuli kohale toimetada,» lisas Soome politsei pressiesindaja Miia Ahlfors. «Aitäh inimestele mõistmise ja teeandmise eest.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles