Jürgen Zopp, pingeliste mängude meister

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljandasse aastakümnesse jõudnud Jürgen Zopp on leidnud uue hingamise.
Neljandasse aastakümnesse jõudnud Jürgen Zopp on leidnud uue hingamise. Foto: Peter Schneider/Epa/Scanpix

Eesti parim meestennisist Jürgen Zopp jätkab suvist võimsat hoogu. Eile alistas ta Gstaadis argentiinlase Facundo Bagnise ja jõudis ATP turniiril esimest korda poolfinaali.

Kahe kuu eest Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel kolmandasse ringi jõudnud Zopp püsib liivaväljakutel heas vormis. Kui üleeile võttis ta maailma 14. numbri Fabio Fognini skalbi, siis eilses veerandfinaalis alistas samuti kolmes setis Bagnise (ATP 177). Eestlase võidunumbriteks kirjutati 3:6, 6:4, 6:3.

Seejuures suutis Zopp murda varasema seaduspära: kaks senist omavahelist duelli oli ta argentiinlasele otsustavas setis kaotanud. Nüüd näitas ta aga just võtmehetkedel suuremat kindlust. Asunud viimases vaatuses 5:3 juhtima, jäi Zopp oma pallingul 15:40 kaotusseisu. Kuid just siis võitis ta neli punkti järjest ja kindlustas hinnalise edasipääsu. Bagnisel lubas ta kümnest murdepallist realiseerida vaid ühe. Tähelepanuväärne on ka fakt, et sel kalendriaastal on Zopp 13st kolmesetilisest kohtumisest võitnud koguni kümme.

Tänases poolfinaalis kohtub 30-aastane Zopp kaheksa aastat noorema itaallase Matteo Berrettiniga, kes asub maailma edetabelis 84. kohal. Ka nüüd ootavad klaarimist Bagnisega sarnased vanad arved: veebruaris kaotas Zopp Bergamo turniiri poolfinaalis 3:6, 7:6, 1:6.

Eilne võit tähendas, et nädalat ATP pingerivi 107. positsioonilt alustanud Zopp tõuseb vähemalt kümne pügala võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles