Capello ähvardab Rooney EMil algkoosseisust välja jätta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik näitab Wayne Rooneyle punast kaarti.
Kohtunik näitab Wayne Rooneyle punast kaarti. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Fabio Capello avaldas, et reedeses mängus Montenegro vastu punase kaardi teeninud Wayne Rooney ei pruugi järgmise aasta EM-finaalturniiri esimestes mängudes algkoosseisu pääseda.

Capello kinnitas pressikonverentsil, et arvestab endiselt Rooneyga, ent kuna ta pole sugugi rahul sellega, et Rooney tobeda punase kaardi teenis, tahab ta ründajat pisut karistada, vahendab Eurosport.

«Pean leidma sellise lahenduse, et Rooney esimeses või kahes esimeses mängus platsile ei saa. Ja kui selle lahenduse leiame, siis peab ta pärast pingutama, et algkoosseisu pääseda,» selgitas Capelli. «Te teate küll mind. Mõnikord ma eksin, aga püüan valida parimaid mängijaid, neid, kes on parasjagu parimas vormis. Selleks mänguks jätsin kutsumata kaks meest, kes on heas hoos – Jermain Defoe ja Daniel Sturridge.»

Kui Capello käest küsiti, kas ta on tõesti valmis Rooney mängust välja jätma, vastas ta: «Jah. Olen oma treenerikarjääri jooksul palju mängijaid pingile jätnud. Olen alati otsustanud, kes sel hetkel parim mängija on.»

Novembris võõrustab Inglismaa sõpruskohtumises valitsevat Euroopa ja maailmameistrit Hispaaniat ning Capello avaldas, et Rooney jääb eemale nii sellest kui ka tõenäoliselt sellele järgnevatest sõprusmängudest.

«Tahan testida teisi mängijaid, katsetada uut mängustiili ning teistsugust mängujoonist,» sõnas Capello. «Võib-olla tuleb ta mõnes mängus teisel poolajal platsile, aga kindlasti ei kuulu ta algkoosseisu. Pean hakkama mõtlema, kes EM-finaalturniiril meie põhikoosseisu kuuluvad ja kuna mul on praegu palju väga häid ründajaid, pean leidma parima lahenduse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles