Turvalises edus Tänakut lahutab Soome ralli võidust neli kiiruskatset: probleeme ei tohiks olla

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak alustas laupäeva Soome rallil 5,8 sekundi suuruses eduseisus. Magama saab ta minna aga teadmises, et homsel neljal kiiruskatsel on kaitsta juba 39-sekundiline edu.

«Üleüldiselt oli väga positiivne päev,» võttis Tänak tänased kaheksa kiiruskatset, millele viiel näidati kaardilugeja Martin Järveojaga kiireimat aega, kokku. «Hommikul sõitsime võidusõidutempos ja lõunaks oli vahe suhteliselt okei. Pealelõunal olid olud keerulised, tee katki ja ega lihtne sõita polnud. Mida katse edasi, seda turvalisemalt üritasime sõita ja siin me nüüd oleme. Oli ka keeruline päev.»

39 sekundit on Soome rallil väga pikk vahe ja Tänak usub, et see on piisav, et mentor Markko Märtini järel teise eestlasena üle lahe triumfeerida: «Enesetunne on okei ja probleeme ei tohiks olla.»

Saarlane rõhutas katsete lõpus antud intervjuudes mitmel korral, et tema eesmärk on nüüd võita võimalikult palju rallisid ning tiitli jahtimisele ta suure vahe tõttu ei mõtle. Samas on kõik aga võimalik, eriti kui Tänak suudaks rivaalide Thierry Neuville«i ja Sebastien Ogier» eest ka punktikatsel mõned silmad röövida. «Legendaarne Ruuhimäki katse – algul on kitsas metsavahetee ja pärast suurte hüpetega. Sel autol hoogu on, nii et kui enesetunne on okei, siis kindlasti üritame sõita,» lubas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles