Vips avariist Aroniga: eks neid intsidente vahel juhtub, kui võidelda võidu pärast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips (number 44).
Jüri Vips (number 44). Foto: FIA F3

Reedel Belgias Spa ringrajal toimunud vormel 3 etapi teise sõidu neljandal ringil põrkasid omavahel kokku liidrikoha eest võidelnud Ralf Aron ja Jüri Vips. Mõlemad eestlased katkestasid.

Prewa Powerteami sõitjal Aronil õnnestus stardis teiselt kohalt liidriks tõusta ning peagi jõudis talle kannule kuuendalt kohalt alustanud Motorparki piloot Vips. Seejärel sai Vips Aronist mööda ja kerkis sõidu liidriks, kuid neljandal ringil proovis omakorda Aron liidrikoha tagasi võtta, ent autode rattad puutusid kokku ja avarii tulemusena katkestasid mõlemad eestlased.

Teise sõidu tipphetked (eestlaste avarii alates 0.42):

Pärast etappi jagasid Aron ja Vips avarii kohta kommentaare.

Vips: «Hoidsin auto sel hetkel võimalikult sirgelt ja sama tegi ka Ralf, aga siis me mingil moel sattusime teineteisele liialt lähedale. Eks neid intsidente vahel juhtub, kui võidelda võidu pärast. Võib-olla ma oleks pidanud sõidu algul veidi vähem riskeerima.»

Aron: «Väga kahetsusväärne avarii, sest oleme head sõbrad ja sellest oli väga kahju. Nägin, et ta oli kiire ja kuna ühtegi konkurenti, kes mind punktitabelis oleks ohustanud, lähedal polnud, siis olin valmis ta mööda laskma. Aga peagi nägin võimalust temast omakorda mööda sõita. Olingi Jürist juba möödas ega näinud teda enam, aga siis käis põmakas ja olime mõlemad väljas. Sellega läks kahjuks palju punkte kaotsi.»

F3 sarja üldarvestuses hoiab 141,5 punktiga kogunud Aron viie etapi järel kolmandat kohta ja kaotab liider Marcus Armstrongile 12,5 punktiga. Vips paikneb üldarvestuses 102 silmaga seitsmendal ja uustulnukate arvestuses teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles