Tänak tegi Mäkineni hinnangul viimaste aegade võimsaima ralli

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Soome rallil
Ott Tänak Soome rallil Foto: Karli Saul/SCANPIX

Toyota meeskonna pealiku Tommi Mäkineni hinnangul tegi Ott Tänak viimaste aastate kõige tugevama ralli, mida WRC sarjas nähtud on.

«Soome ralli võitmine on igale rallimehele oluline. Kogu nädalavahetuse atmosfäär oli imeline ning paljuski tänu eestlastele, teie lipud olid igal pool. Olen kindel, et Ott on praegu üks õnnelikemaid kutte,» ütles Mäkinen.

Kogu ralli jooksul töötas Toyota hästi ning auto oli vastupidav. «Ei mingit draamat,» tõdes Mäkinen. «Ott oli imeline. Ta tegi viimaste aegade ühe domineerivama ralli. Ta kontrollis kogu rallit ning võttis maksimumi ka punktikatselt.»

MM-arvestuses kaotab Tänak liider Thierry Neuville'ile nüüd 46 punktiga, Sebastien Ogier'st jäädakse maha 25 silmaga. Mäkineni hinnangul olukord MM-arvestuses paranes, kuid hõisata on vara. «Me vajame veel paarilt rallilt sarnast tulemust ning siis saame edasi vaadata. Praegu on veel MM-tiitlini pikk tee, aga kõik on võimalik.»

Järgmisena sõidetakse WRC sarjas Saksamaa etapp, kust Mäkinen ootab Toyota meestelt head tulemust. «Meil on väga hea siit Saksamaale edasi minna. Ott näitas mullu Saksamaal head kiirust, samuti tegi seda Esapekka. Viimasel asfaldietapil Korsikal oli meie auto samuti kiire. Oleme Saksamaa ralli eel üsna enesekindlad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles