Tänak astus mentor Märtini saabastesse

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
oyota tiimile osutus koduralli vaat et täiuslikuks: Ott Tänak (vasakult kolmas) lõpetas võitja, Jari-Matti Latvala (vasakult teine) kolmandana. Aga kõige kõrgemalt lehvisid Eesti lipud.
oyota tiimile osutus koduralli vaat et täiuslikuks: Ott Tänak (vasakult kolmas) lõpetas võitja, Jari-Matti Latvala (vasakult teine) kolmandana. Aga kõige kõrgemalt lehvisid Eesti lipud. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eestlased Ott Tänak ja Martin Järveoja maandusid Soome rallil 40-meetrise õhulennuga mitmesaja Eesti lipu taustal võidukalt finišisse. Kuigi triumf oli neile WRC sarjas juba neljas, võib seda mitmel põhjusel nimetada kõige erilisemaks.

Soome ralli on eestlastele sisuliselt koduralli ning koduseinte toetust võis ekipaaž tunda igal katsel. Mingil määral avaldas see neile survet, ent samal ajal andis ka hoogu. Ning kui Tänak Ruuhimäki finišitrampliinist üle lendas, algas Soomes tuhandete eestlaste võidupidu.

«See on esimene ralli, mille olen suutnud võita ja mille Markko (Märtin – toim) omal ajal võitis,» tõi Tänak välja põhjuse, miks ta peab Soome ralli võitu teistest erilisemaks. «Ta on minu mentor ja sõber, sellepärast ongi mul eriti hea meel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles