Thomas võitis esmakordselt Tour de France'i (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geraint Thomas krooniti esmakordselt Tour de France'i võitjaks.
Geraint Thomas krooniti esmakordselt Tour de France'i võitjaks. Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP / Scanpix

Sky meeskonna rattur Geraint Thomas võitis täna lõppenud Tour de France'i, saades sellega läbi ajaloo kolmandaks britiks, kes Prantsusmaal peetava velotuuri võitnud on. Viimase etapi võitis Norra rattur Alexander Kristoff.

32-aastane Thomas lõpetas tänase viimase etapi peagrupis kõrvuti meeskonnakaaslase Chris Froome'iga, kes oli enne velotuuri algust eeldatav favoriit üldvõidule. Froome'i võit oleks tähendanud talle neljandat järjestikust suurtuuri võitu, millega oleks ta rekordi oma nimele võtnud.

Tänavuse velotuuri lõpetas teisel kohal hollandlane Tom Dumoulin, kes kaotas Thomasele ühe minuti ja 51 sekundiga. Kolmandaks tuli Froome, kelle kaotus meeskonnakaaslasele oli Tour'i lõpuks 2.54. Tanel Kangert sai tänasel etapil 71. koha, kuid üldarvestuses suutis eestlane lõpetada velotuuri 16. kohal. Kaotust Thomasele kogunes 34.52.

Sprinterite arvestuse parimana lõpetas slovakk Peter Sagan, mägedekuninga tiitli võitis prantslane Julian Alaphilippe ning parimaks noorratturiks krooniti samuti prantslane Pierre-Roger Latour.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles