Ksenija Balta sai Berliini EMi eel häid uudiseid (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Sille Annuk

Eesti kaugushüppe rekordinaine Ksenija Balta käis täna uuringutel ning sai arstidelt rohelise tule kergejõustiku EMil Berliinis võistelda. Baltat kimbutas varbavigastus. 

Viimati võistles Balta märtsis sise-MMil Birminghamis, kui sai 6.57-ga kaheksanda koha. «Kõik võimed ja treeninghüpped näitasid, et 6.80 peaks iga võistlus tulema. Sees on ikkagi rohkem,» rääkis Balta toona.

 Et Berliini EMi normi 6.60 täitis eestlanna sisehooajal hüpatud 6.63-ga, oligi plaan rahus tiitlivõistluseks valmistuda. Paraku vigastas Balta kevadel Itaalias treeninglaagris oma varvast ning hästi see ei paranenud. Pärast mitmeid uuringuid kinnitati Baltale ja tema treenerile Andrei Nazarovile alles täna, et EMil võistlemiseks antakse roheline tuli.  

«Paar etappi oleks veel veel vaja läbida, aga usun, et seegi saab korda. Jalg on korras,» kinnitas Balta Postimehele.

Pühapäeval tegi kaugushüppaja ka korraliku treeningu. «Olen hüppeharjutusi teha saanud maksimumi peale, mis on väga positiivne, aga kaugust tahaks veel hüpata. Siis ma oleksin väga rahul,» lisas ta. 

EMi kaugushüppe kvalifikatsioonivõistlus peetakse 9. augustil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles