Tipphetked: Kuressaare kimbutas pikalt Florat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium liiga 21. voorus alistas Tartu Tammeka võõrsil Mihhail Slaštševi 78. minuti väravast 1:0 Tallinna FCI Levadia. Võõrustajatel avanes 90.+2. minutil hea viigivõimalus, kuid Rasmus Peetsoni pealöök tabas latti.

Tiitlikaitsja Tallinna Flora sai samal ajal võõrsil 4:0 jagu Kuressaarest. Flora avas skoori 65. minutil, kui täpne oli Mark Anders Lepik. Sama mees suurendas 79. minutil tallinlaste edu kahele väravale. Kui mängiti üleaja teist minutit, seadis Zakaria Beglarišvili tabloole 3:0 ning lõppseisu viimistles kaks minutit hiljem Erik Sorga.

Turniiritabel: Nõmme Kalju 51 (21-st mängust), Flora 48 (20), FCI Levadia 44 (21), Narva Trans 35 (21), Tammeka 29 (21), Paide Linnameeskond 26 (21), Tallinna Kalev 19 (21), Kuressaare 14 (21), Viljandi Tulevik 14 (21), Pärnu Vaprus 9 (20) punkti.

Kuressaare - Flora mäng täies pikkuses:

Intervjuu FC Flora kapteni Gert Kamsiga: 

Intervjuu FC Kuressaare kaitsja Elari Valmasega:

Enne mängu (Kuressaare - Flora):

Saarlased on liigatabelis kaheksandal kohal, edestades võrdse punktide arvu juures Viljandi Tulevikku ja viie punktiga Pärnu Vaprust. Flora peab samal ajal heitlust tiitlile, jäädes vooru eel Nõmme Kaljust maha viie punktiga ning edestades omakorda ühe punktiga Levadiat. Seejuures on florakatel põhikonkurentidest üks mäng vähem peetud.

Korra on Kuressaare tänavu juba liigamängus florakaid võõrustanud ja siis tuli aprillis vastu võtta masendav 0:7 kaotus. Kaks nädalat hiljem läks karikamängus täpselt samamoodi, sest ka siis lõi Flora seitse vastuseta väravat. Hoopis tublimalt suudeti pealinlastele vastu hakata aga mais Lillekülas peetud kohtumises, kus Flora jäi peale vaid 2:1 tulemusega.

Viimati mängis Kuressaare meistriliigas 2013. aastal ja ka siis kaotati Florale kõik neli mängu koondskooriga 2:15. Hoolimata eri kaalukategooriatest on siiski ka saarlastel Flora vastu võit ette näidata - see tuli 2012. aasta märtsis Tallinnas, kui tänu Märten Pajunurme väravale võideti 1:0. Muide, ka siis tuli Flora mängule valitseva Eesti meistrina. Tegu on Kuressaare ühega kahest võidust Flora üle meistriliigas läbi aegade, sest ehkki mängitud on 43 korda, on lisaks kuue aasta tagusele saavutusele Florat võidetud veel vaid 2009. aastal, seejuures samuti skooriga 1:0. Kohtumise ainsa värava lõi toona saarlaste ründelegend Martti Pukk.

Euromängudest Hapoeli (pildil) ja APOELiga pole Floral suurt kaasa võtta, sest edasipääs jäi mõlemal juhul kaugele, kuid vähemalt lõpetati positiivsel toonil ehk võiduga.
Euromängudest Hapoeli (pildil) ja APOELiga pole Floral suurt kaasa võtta, sest edasipääs jäi mõlemal juhul kaugele, kuid vähemalt lõpetati positiivsel toonil ehk võiduga. Foto: Tairo Lutter

Flora kalender on viimastel nädalatel olnud tihe, sest ainsa Eesti klubina peeti neli euromängu. Hapoel Be'er Shevalt saadud kaks kaotust kukutasid florakad Meistrite liigast Euroopa liigasse, kus saadi avamängus samuti suur 0:5 saun nimekalt APOELilt. Kodumängus suudeti end aga pisutki rehabiliteerida ja nii enda kui ka fännide tuju tõsta, sest tänu Gert Kamsi ja Markus Poomi väravatele võeti 2:0 võit.

Tabeli tagumise kuuiku vastu pole Flora sel hooajal veel kordagi libastunud, sest 13 mängust on võetud 13 võitu väravate vahega 51:4. Kuressaare on seevastu suutnud seitsmest mängust esinelikuga näpata ühe punkti, kui juuni keskel viigistati Levadiaga 1:1. Ülejäänud kuus kohtumist on tippmeeskondadele kaotatud koondskooriga 4:32.

Pühapäevase mängu peakohtunik on Roomer Tarajev, joonel abistavad teda Egerd Pajustik ja Maikel Mikson ning neljanda kohtunikuna on ametis Marko Liiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles