Eesti U16 korvpallikoondis murdis koduväljakul Leedu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U16 koondis
Eesti U16 koondis Foto: Siim Semiskar / basket.ee

U16 Balti matši teine päev lõppes eestlaste jaoks võidukalt, kui Eesti noormeeste koondis alistas Leedu numbritega 80:73.

Avaveerand kuulus Eestile 23:19. Lauavõitluses jäid meie noormehed esimese 10 mänguminutiga peale 17-7. Poolajaks suurendasid võitluslikult mänginud eestlased eduseisu juba 14-punktiliseks, 49:35. Eestlaste poolelt kogus Illimar Raiend 9 silma. Lauavõitluse numbrid meie kasuks 36-15.

Eesti lihtsad eksimused ja leedukate selge elavnemine kolmandal veerandil tõid vastased enne viimast veerandaega mängu tagasi. Väljakuperemeeste eduseis kahanes üheksale punktile, 62:53.

Kui normaalaja lõpuni jäi viis minutit, viisid Johannes Kirsipuu ja Markus Ilveri kolmesed Eesti ette 74:59. Kaks minutit enne lõpuvilet tulid leedukad seitsme punkti kaugusele 75:68. Lähemale vastased enam ei jõudnud ning hinnaline 80:73 võit Eestile.

Eesti koondise parimana viskas Markus Ilver 15 punkti. Mait Peterson lisas 14, Kein-Martti Reinart ja Illimar Raiend 11 silma. Leedu resultatiivsem oli Azuolas Tubelis 17 silmaga.

Peatreener Marko Parkoneni sõnul võitlesid noormehed täna lõpuni ja suutsid tänu sellele raskes mängus võidu võtta: «Vahepeal tekkis väike paanika. Eile võitsime suurelt ja täna oli natuke teisest puust vastane. Oli sellist tühja rabelemist ja närvitsemist.»

Täna suudeti Parkoneni sõnul vastaste liidritega hästi hakkama saada ja enda mänguplaanist kinni hoida: «Kindlasti väärtuslik võit aga Läti on järgmine tugev A-divisjoni vastane. Peame homme näitama, et suudame nende võistkondade vastu mängida. Peame mängima paremini kui täna Leedu vastu, eriti just teisel poolajal.»

Eesti koondis kohtub täna turniiri viimases mängus Lätiga kell 16:45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles