Inglismaa plaanib jalgpalli tagasi koju tuua

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa jalgpallikoondise kapten Harry Kane.
Inglismaa jalgpallikoondise kapten Harry Kane. Foto: Adam Davy / PA Wire/PA Images

Inglismaa jalgpalliliit teatas, et kaalub konkureerida 2030. aasta maailmameistrivõistluste korraldajaks.

Viimati mängiti jalgpalli tiitlivõistlus Inglismaal 1996. aastal, mil seal toimusid Euroopa meistrivõistlused, 1966. aastal võõrustati aga maailmameistrivõistlusi.

Inglismaa jalgpalliliidu juhi Greg Clarke’i sõnul alustas juhatus tööd selle nimel, et välja selgitada, kas Inglismaa kandidatuur MMi korraldajaks oleks teostatav. «Teeme kogu tuleva hooaja vältel tööd, aga see otsus ei sünni enne 2019. aastat,» ütles Clarke.

Inglismaa jalgpalli pühamul Wembley peetakse teatavasti seitse 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste mängu. Inglismaa kandideeris ka 2018. aasta MMi korraldajaks, ent jäi lõpuks alla Venemaale.

Tõenäoliselt kandideerib 2030. aasta MMi korraldusele ka kolm Lõuna-Ameerika riiki, kelleks on Argentina, Uruguay ja Paraguay. Ühiskandidatuuri suurim trump on Uruguay, sest just seal peeti 1930. aastal esimesed maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles