Järelvaadatav: Mati Sepa paatkond sai Euroopa meistrivõistlustel hõbeda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haven Kakumäe jahisadama purjetamisstaadionil selgusid pühapäeval Euroopa meistrid Match Race purjetamises. Kuld läks seekord šveitslase Eric Monnini juhitud meeskonnale. Hõbeda teenis eestlase Mati Sepa meeskond.

Laupäevastest veerandfinaalidest pääsesid pühapäevasesse poolfinaali Mati Sepp (Eesti), Maxime Mesnil (Prantsusmaa), Simon Bertheau (Prantsusmaa) ja Eric Monnin (Šveits).

Bertheau valis endale poolfinaali vastaseks Eesti tiimi ja kodupubliku rõõmuks võiduga 3:1 pääses finaali Sepp. Teisest poolfinaalpaarist Mesnili ja Monnini vahel väljus võitjana šveitslane 3:1. Seega olid finaalis vastamisi Sepp ja Monnin ning kolmas-neljas koht tuli prantslastel omavahel ära jagada.

Finaalis olid vastamisi tõelised oma ala tipud ja pidada tuli viis sõitu, et selgitada välja Euroopa meister. Pingelistes duellides selguski võitja alles viimase matchi lõpumeetritel. Nii võrdsete vastaste puhul kasutatakse iga eksimus kohe ära ja paar sekundit liiga hilja tuuleiilile reageerimist jättis Sepa meeskonna hõbedale.

Vöörimees Karl Kolk kommenteeris, et nad teadsid, et Monnini vastu ei ole kerge võistelda ja neid võitlusi on omavahel ennegi peetud - kord üks peal ja siis jälle teine. Kuid Sepa tiim oli lõppkokkuvõttes tulemusega rahul ja lubas püüdlemist kullale jätkata.

Finaalsõidud:

Poolfinaalsõidud:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles