Jalgpalli MMi külastas enim fänne riigist, kelle kodumaa MMil ei osalenud

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Belgia fännid. Hiinlasi tuli MMile kohale kordades rohkem, kui belglaseid.
Pildil Belgia fännid. Hiinlasi tuli MMile kohale kordades rohkem, kui belglaseid. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

Jalgpalli Mmi külastas enim fänne riigist, mis isegi Mmil ei osalenud

Venemaa ametlik piirikontroll avalikustas eile andmed selle kohta, kust riikidest saabus Venemaale jalgpalli MMi vaatama enim toetajaid. Üllataval kombel saabu enim jalgpallifänne riikidest, kelle kaasmaalased isegi MMil ei osalenud.

Suurim arv jalgpallifänne saabus MMile Hiinast. Hiinlasi tuli jalgpalli suursündmust vaatama üle 53 000 huvilise. Hiina ise MMile ei saanud, kuna Aasia valikturniiril pääsesid alagrupist edasi MMile Iraan ning Lõuna-Korea. Hiina lõpetas alagrupi alles viiendal kohal.

Teise koha selles arvestuses sai samuti riik, kes MMil oma koondisega esindatud ei olnud. Selleks riigiks oli Ameerika Ühendriigid, kust oli MMi vaatama saabunud üle 46 000 fänni. Kolmanda koha selles arvestuses teenis Mehhiko, kust saabus MMi vaatama veidi üle 41 000 inimese.

Selles arvestuses järgnesid Mehhikole Argentiina (31 000 fänni), Brasiilia (27 000 fänni), Saksamaa ja Inglismaa (25 000 fänni), Kolumbia (23 000 fänni), Peruu ja Prantsusmaa (ligi 20 000 fänni) ning Horvaatia (18 000 fänni), vahendab FSB.

Kokku külastas MMi ajal Venemaad üle 633 000 välismaalase, kes olid endale soetanud spetsiaalse fänni ID jalgpalli MMi jälgimiseks. Populaarsemateks sihtkohtadeks olid oodatult Moskva ning Peterburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles